Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020
Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020
Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: Στους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης.
Νέα σελίδα ανοίγει στην ιστορία του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού με την ένταξη του στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Συλλογών.
Μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο που τον ανεβάζει επίπεδο και τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης. Με πρωτοβουλία του πρόεδρου του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Τάσου Παναγιώτου προωθήθηκε η συγκεκριμένη ενέργεια και διεκπεραιώθηκε στις 29 Ιανουαρίου στη γενική συνέλευση των Βρυξελλών με την σημαντική ένταξη των «λιονταριών» στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Το επίτευγμα αυτό, είναι πρωτοπόρο για τα 55 χρόνια ιστορίας του Πανσερραϊκού, καθώς για πρώτη φορά ο σύλλογος ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα δείχνοντας το Ευρωπαϊκό όραμα του για τα επόμενα χρόνια.
Επίσημα μέλος της EMCA (European Multisport Club Association)»
Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός, ανήκει επίσημα από τις 29 Ιανουαρίου, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Συλλογών. Ο φορέας αυτός (EMCA) ιδρύθηκε το 2013 και αποτελεί αθλητικό οργανισμό, που αντιπροσωπεύει τα ενδιαφέροντα των πολυαθλητικών συλλόγων στην Ευρώπη. Στις 29 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της ομοσπονδίας στις Βρυξέλλες, όπου στεγάζεται η επιχειρησιακή της έδρα, ανακηρύσσοντας τον πολυαθλητικό σύλλογο του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού ομότιμο μέλος της, παμψηφεί από το προεδρείο και τα υπόλοιπα μέλη.






Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020
Ποδόσφαιρο και ευαισθητοποίηση στην Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου 2020
Οι Ακαδημίες του Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ συμμετέιχαν στην καμπάνια κατά του Καρκίνου που πραγματοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Την υποστηριξαν η Κ17,η ΠΡΑΞΙΣ και Ομιλος Σερρών στις εγκαταστασεις του,παρουσία των γονέων τους
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σήμερα διευκρινίζει την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών καρκίνου στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι, εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, ο κόσμος θα σημειώσει αύξηση κατά 60% στις περιπτώσεις καρκίνου τις επόμενες δύο δεκαετίες. Η μεγαλύτερη αύξηση (περίπου 81%) σε νέες περιπτώσεις θα προκύψει στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, όπου τα ποσοστά επιβίωσης είναι σήμερα τα χαμηλότερα.
Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι αυτές οι χώρες χρειάστηκε να επικεντρώσουν περιορισμένους πόρους υγείας στην καταπολέμηση μολυσματικών ασθενειών και τη βελτίωση της υγείας της μητέρας και του παιδιού, ενώ οι υπηρεσίες υγείας δεν είναι εξοπλισμένες για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των καρκίνων. Το 2019, πάνω από το 90% των χωρών υψηλού εισοδήματος ανέφεραν ότι στο σύστημα δημόσιας υγείας υπήρχαν διαθέσιμες ολοκληρωμένες υπηρεσίες θεραπείας για καρκίνο σε σύγκριση με λιγότερο από το 15% των χωρών χαμηλού εισοδήματος.
"Αυτή είναι μια κλήση αφύπνισης σε όλους μας για την αντιμετώπιση των απαράδεκτων ανισοτήτων μεταξύ υπηρεσιών καρκίνου σε πλούσιες και φτωχές χώρες", λέει ο Δρ. Ren Minghui, Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Παγκόσμια Κάλυψη Υγείας / Μεταδιδόμενες και Μη Επικοινωνείες Ασθένειες, Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. "Εάν οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε συστήματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και παραπομπής, ο καρκίνος μπορεί να ανιχνευθεί νωρίς, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και να θεραπευτεί. Ο καρκίνος δεν πρέπει να είναι θανατική ποινή για κανέναν, οπουδήποτε. "
Ωστόσο, η πρόοδος στις φτωχότερες χώρες είναι εφικτή. Ο ΠΟΥ και ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) εκδίδουν δύο συντονισμένες εκθέσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου), απαντώντας σε κυβερνητικές εκκλήσεις για μεγαλύτερη έρευνα σχετικά με το πεδίο εφαρμογής και τις πιθανές πολιτικές και προγράμματα βελτίωσης του ελέγχου του καρκίνου.
"Τουλάχιστον 7 εκατομμύρια ζωές θα μπορούσαν να σωθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, εντοπίζοντας την καταλληλότερη επιστήμη για κάθε χώρα, βασίζοντας ισχυρές αντιδράσεις του καρκίνου στην παγκόσμια κάλυψη της υγείας και κινητοποιώντας τους διάφορους ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν", δήλωσε ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus , Γενικός Διευθυντής, ΠΟΥ.
Ο ΠΟΥ αναδεικνύει ένα ευρύ φάσμα αποδεδειγμένων παρεμβάσεων για την πρόληψη νέων κρουσμάτων καρκίνου. Αυτά περιλαμβάνουν τον έλεγχο της χρήσης καπνού (υπεύθυνος για το 25% των θανάτων από καρκίνο), τον εμβολιασμό κατά της ηπατίτιδας Β για την πρόληψη του καρκίνου του ήπατος, την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με εμβολιασμό κατά του HPV, τον έλεγχο και τη θεραπεία. πρόσβαση στην παρηγορητική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης του πόνου.
«Τα τελευταία 50 χρόνια έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο στην έρευνα για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου», λέει ο Δρ. Elisabete Weiderpass, Διευθυντής του IARC, «Οι θάνατοι από τον καρκίνο έχουν μειωθεί» Οι χώρες υψηλού εισοδήματος έχουν υιοθετήσει προγράμματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και διαλογής μαζί με την καλύτερη μεταχείριση, συνέβαλαν σε μια κατά 20% μείωση της πιθανότητας πρόωρης θνησιμότητας μεταξύ του 2000 και του 2015, αλλά οι χώρες χαμηλού εισοδήματος παρουσίασαν μόνο μείωση κατά 5%. για τις χώρες να επιλέγουν θεραπείες εξισορρόπησης των θεραπειών, συμπεριλαμβανομένου του κόστους, της σκοπιμότητας και της αποτελεσματικότητας.Κάθε κυβέρνηση έχει την εντολή να επιλέξει τις κατάλληλες καινοτόμες θεραπείες για τον καρκίνο, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι καθιερωμένες θεραπείες, πολλές από τις οποίες είναι πολύ αποτελεσματικές και προσιτές,μπορεί να προσφέρει οφέλη για τον καρκίνο χωρίς να προκαλέσει οικονομικές δυσκολίες.https://www.who.int/news-room/detail/04-02-2020-who-outlines-steps-to-save-7-million-lives-from-cancer
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)