Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Διαγωνισμός * Γεια σας !Τ όνομα μου είναι Fulekoκαι είμαι η μασκότ του FIFA World Cup 2014 και τουρνουά Βιοποικιλότητας στην Α/θμια



                                                        
                     M.G.S.PANSERRAIKOS       
** 1964-2014 . 50 Years History **                                                                                                  Kerkiras 2-SERRES - 62123 Telef&fax  23210.25401
http://www.mgspanserraikos.gr/  paserron@otenet.gr.
Football-basketball-Swimming-Synchronizedswimming-waterpolo-Handball-Hocheyonice


Προς Διευθύνσεις  Α/Θμιας και Β/Θμιας                                                                                          Εκπαίδευσης Σερρών

Κύριοι ,                                                                                                                                                             Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του χρόνου ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ γιορτάζει φέτος τα  *50 Χρόνια Ιστορίας* του.
Από την αρχή της χρονιάς έχει πραγματοποιήσει δράσεις ευαισθητοποίησης που στοχεύουν στα κοινωνικά θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας και απευθύνονται προς τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Σίγουρα έχετε παρακολουθήσει από τον τύπο και την ανταπόκριση της Σερραϊκής κοινωνίας.
Θα θέλαμε να συνδεθεί η ιστορία του αθλήματος του ποδοσφαίρου  των Σερρών μέσα από τα σχολικά πρωταθλήματα ,που πραγματοποιείτε κάθε χρόνο και να γίνουν φέτος στις εγκαταστάσεις των Ακαδημιών μας NRG ώστε   να γιορτάσουμε όλοι μαζί την  *Ημέρα Βιοποικιλότητας * που φέτος έχει ένα σπουδαίο θέμα *Νησιά και Βιοποικιλότητα* που αφορά και τα νησιά της Ελλάδος αλλά και την περιοχή μας , στέλνοντας μέσα από τον αθλητισμό -το βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο –το μήνυμα της προστασίας της Βιοποικιλότητας που στο νομό μας όπως λένε οι στατιστικές βρίσκεται το 95% της βιοποικιλότητας της Ελλάδος.
Σας επισυνάπτουμε την αφίσα που έχει δημιουργηθεί από τον Διεθνή οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για την Βιοποικιλότητα που πραγματοποιεί   καμπάνια ευαισθητοποίησης  για την *Δεκαετία της Βιοποικιλότητας  2011-2020*
 Οι αγώνες θα ενταχθούν στις δράσεις της ημέρας των Ηνωμένων Εθνών
Περισσότερα για το θέμα της Ημέρας

Τα Νησιά και οι  γύρω θαλάσσιες περιοχές κοντά στις ακτές τους, αποτελούν μοναδικά οικοσυστήματα τα οποία συχνά περιλαμβάνουν  πολλά είδη φυτών και ζώων που είναι ενδημικά και δεν  βρίσκονται πουθενά αλλού στη Γη .Η κληρονομιά τους είναι μια μοναδική εξελικτική ιστορία των οικοσυστημάτων και είναι αναντικατάστατοι  θησαυροί

Επίσης, είναι το κλειδί για την επιβίωση, την οικονομία, την ευημερία και την πολιτιστική ταυτότητα των 600 εκατ.κατοίκων τους -το ένα δέκατο του παγκόσμιου πληθυσμού. 
Το θέμα *Νησιά και Βιοπικοιλοτητα *επιλέχθηκε  για να συμπέσει με τον εορτασμό  του * Διεθνές Έτος των Μικρών Νησιωτικών Αναπτυσσόμενων Κρατών* . 
Θα θέλαμε  μια συνάντηση  μαζί σας για να προγραμματίσουμε την δράση εάν συμφωνείτε

Μ εκτίμηση
Βασίλης Χατζημiχαηλίδης

Ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ συμμετέχει στις δράσεις   




 ΤΙΜΗΤΙΚΉ ΒΡΆΒΕΥΣΗ του 3ου Δημοτικού Σχολείου
On Wednesday 10th June we had a Skype meeting with Colegio Magno from Brazil.
We played a quizz game, we watched a video about students’ school activities related to soccer, we sang together and we watched a football game played by robots made by the Brazilian students!
A big thank you to Mrs Juliana Frigerio,coordinator in English/ Colegio Magno and to Mrs Eleni Prodromou, our English teacher.
25052014912 25052014913 25052014914 25052014915 25052014916 25052014917
Την Τετάρτη 10 Ιουνίου είχαμε συνάντηση μέσω Skype με τους Βραζιλιάνους φίλους μας.  Παίξαμε ένα παιχνίδι ερωτήσεων, μας έδειξαν ένα βίντεο για δραστηριότητες στο σχολείο τους σχετικές με το ποδόσφαιρο, τραγουδήσαμε, παρουσιάσαμε δύο παρόμοια φαγητά από τις δύο χώρες και τέλος παρακολουθήσαμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα που έπαιξαν ρομπoτάκια που είχαν φτιάξει οι Βραζιλιάνοι μαθητές στο σχολείο τους!
Ευχαριστούμε την κ. Τζουλιάνα Φριτζέριο, υπεύθυνη στο Κολέτζιο Μάγκνο για την άψογη συνεργασία και την κ. Ελένη Προδρόμου, δασκάλα Αγγλικών της τάξης μας, για την πολύτιμη βοήθειά της.
Φωτογραφίες από την εκδήλωση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου