Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Στις Σέρρες οι μικροί αθλητές λένε *Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό*


Οι μικροί αθλητές των ομάδων ποδοσφαίρου που συμμετείχαν στο *1o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Κατά του Ρατσισμού και της Βίας 2014* ο κ. Θόδωρος Ζαγοράκης και οι φίλοι του αθλήματος , χέρι -χέρι προωθούν το μήνυμα *Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό* μέσα από το ποδόσφαιρο.
Μια μέρα ηλιόλουστη στα γήπεδα του Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ και στο πάρκο Ομόνοιας, επίσημοι, γονείς και οι φίλοι του αθλήματος απήλαυσαν και τους 51 αγώνες των μικρών αθλητών.
Παρευρέθηκε ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος  Ζαγοράκης. 
Απήλαυσε  τους μικρούς αθλητές στο παιχνίδι τους αλλά και την ευαισθησία τους σε θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Σίγουρα η δράση θα μείνει στην μνήμη των μικρών αθλητών και θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της κοινωνικής καμπάνιας .

95 Ακαδημίες 
ζήτησαν να συμμετέχουν στο τουρνουά . Δυστυχώς η έλλειψη  γηπέδων  δεν μας έδωσε την δυνατότητα να πάρουν μέρος όλοι..

Στην εκδήλωση  ο Σύλλογος Ολυμπιονικών Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από τον κ Τασκούδη Απόστολο  και κ Όλγα Πελεκάνου, όπως και η FARE από τον κ. Αντώνη Δαλούκας, εκπρόσωπος της σε ΕΛΛΆΔΑ και Κύπρο. 
\
Ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ στο πλαίσιο των *50 Χρόνων Ιστορίας του 1964-2014* θεσμοθέτησε 3 τουρνουά Ακαδημιών ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ανάπτυξης τον Μάρτιο. τον Παγκόσμιο Οργανισμό Περιβάλλοντος τον Ιούνιο και το τελευταίο του με  την ECCAR-UNESCO ,FARE ,FIFA,UEFA.
Αυτοί οι θεσμοί θα επαναλαμβάνονται κάθε έτος στοχεύοντας την ευαισθητοποίηση των μικρών μας αθλητών και της κοινωνίας.

Η αρχή της καινούργιας 50ετίας θα βάλει τον σύλλογο στην ευθύνη  ότι πέρα από τους αθλητικούς αγώνες σ όλα τα αθλήματα,  η ομάδα μας θα συμβάλει στην καλύτερη κοινωνία μέσω του αθλητισμού. 


FACEBOOK


Θερμά συγχαρητήρια στον MΓΣ Πανσερραϊκό! — στην τοποθεσία Σερρες.
Φωτογραφία του χρήστη Θοδωρής Ζαγοράκης.


Φωτογραφία του χρήστη Θοδωρής Ζαγοράκης.PIRIN BULGARIA

Υπεύθυνος της FARE στην Ελλάδα κ Αντώνης Δαλούκας 
Fc M.G.S.PANSERRAIKOS
##FARE #Footballpeople #UEFA #FIFA
*1o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Κατά του Ρατσισμού και της Βίας 2014*
700 μικροί αθλητές -51 αγώνες.
Τα βραβεία τους από τον ο κ Θεόδωρο Ζαγοράκη- Ευρωβουλευτή –Αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.
 — στην τοποθεσία Serres. (11 φωτογραφίες)
Προσέλκυσε 256 άτομα
               
  Η ομάδα μας στον αγώνα του Σαββάτου 18-10-14
Ροδόπολη-1800 ΣέρρεςH  UEFA στέλνει ισχυρό Όχι στο μήνυμά του Ρατσισμού 


Το μήνυμα της UEFA Champions League και UEFA Europa League είναι ηχηρό και σαφές: δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό, τις διακρίσεις και τη μισαλλοδοξία στο ποδόσφαιρο. 

Αυτή την εβδομάδα η UEFA Champions League και UEFA Europa League στην διάρκεια των αγώνων θα αναδείξει την καταπολέμηση όλων των μορφών διακρίσεων σε γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη, η UEFA δίνει την πλήρη υποστήριξή του προς την μεγαλύτερη εκστρατεία για την καταπολέμηση των διακρίσεων, τη Fare στις Εβδομάδες Ποδόσφαιρου- Άνθρωποι για δράση
Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, δήλωσε: «Η UEFA, οι ομοσπονδίες μέλη της και η μακροχρόνια συνεργάτης μας του δικτύου Fare, μια ακλόνητη βούληση για την αντιμετώπιση όλων των μορφών διακρίσεων στον αθλητισμό μας που  συμβάλλει στην εξάλειψη της εν λόγω συμπεριφοράς σε όλη την Ευρώπη Καθοδηγείται από αυτή την κοινή αποφασιστικότητα.όπου  υιοθετήσαμε ένα ψήφισμα για το θέμα αυτό στο συνέδριο της UEFA  το Μάιο του 2013 με σκοπό να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ως μέρος του αγώνα μας κατά του ρατσισμού. θα συνεχίσουμε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε το Όχι στο ρατσισμό εκστρατεία για να δείξει τη δέσμευσή μας για να διασφαλίσουμε το ποδόσφαιρο είναι ανεκτική και χωρίς αποκλεισμούς σε ανθρώπους από όλα τα χρώματα, υπόβαθρα και πεποιθήσεις. "

http://www.uefa.org/video/videoid=1956196.html?autoplay=true
http://www.uefa.org/social-responsibility/respect/no-to-racism/index.html

http://www.uefa.org/about-uefa/president/news/newsid=2145063.html


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 
«Παρών» και ο Δήμος Σερρών με το πρόγραμμα Sports For All

1ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου κατά του ρατσισμού και της βίας 2014 του ΠανσερραϊκούΟ Δήμος Σερρών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Sports For All (που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ), διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το παραπάνω πρόγραμμα, στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου κατά του ρατσισμού και της βίας 2014 του Πανσερραϊκού, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός (N.R.G.), στο Πάρκο Ομόνοιας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και τιμήθηκε ο κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, Ευρωβουλευτής – Αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.
Ο Δήμος Σερρών με την παρουσία του στην παραπάνω εκδήλωση αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του μηνύματος κατά του ρατσισμού και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες αθλητικούς συλλόγους που προέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας αλλά και της γείτονας χώρας, Βουλγαρίας, για τους στόχους του προγράμματος, που είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της διασυνοριακής περιοχής μέσω της ενασχόλησης με το μαζικό αθλητισμό και της ενίσχυσης της συμμετοχής όλων των πολιτών στους αθλητικούς του χώρους, χωρίς διακρίσεις μέσω της βελτίωσης των αθλητικών του εγκαταστάσεων. Στα πλαίσια της εκδήλωσης ενημερώθηκαν οι αθλητικοί σύλλογοι για τη διοργάνωση των φιλικών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στις 31/10/2024 με 1/11/2014 στις Σέρρες, μεταξύ των δύο εταίρων του προγράμματος Sports for All, δηλαδή του Δήμου Σερρών και του Δήμου Πετριτσίου. Τα αθλήματα στα οποία θα διαγωνισθούν οι δύο εταίροι είναι το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και η πάλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου