Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Προώθηση της καμπάνιας της FIFA "11 Against Ebola"

 Cristiano Ronaldo 




Ο Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ  εφαρμόζοντας  με την έναρξη της αθλητικής περιόδου 2014-2015 το πρόγραμμα της FIFA *Grass Roots* συμμετέχει στην πρόσκληση του *11 health * της καμπάνιας ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε με στόχο την  “11 against Ebola” στα social media

Η  FIFA, η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου και εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους ΤΟΠ διεθνείς ποδοσφαιριστές για την προώθηση της ευαισθητοποίησης και την προώθηση απλών προληπτικών μέτρων για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα.

Η εκστρατεία «11 εναντίον Έμπολα», με τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Μαδρίτης ,τον Neymar Jr της Βαρκελώνης, της Τσέλσι τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και της Μπάγερν Μονάχου τον Φίλιπ Λαμ, μεταξύ άλλων, προωθεί με  11 απλά μηνύματα υγείας που έχουν επιλεγεί με τη βοήθεια των γιατρών και εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας από την Αφρική, την Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας στη Δυτική Αφρική.

Κάτω από το σύνθημα «Μαζί, μπορούμε να κερδίσουμε Έμπολα» και το #wecanbeatebola hashtag, οι παίκτες μοιράζονται το κάθε μήνυμα, με τη βοήθεια των κινουμένων σχεδίων, ραδιοφωνικό περιεχόμενο, πανό, αφίσες και φωτογραφίες σε μια εκστρατεία πολυμέσων που ξεκίνησε στις Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου.

Κάθε μήνυμα για την υγεία, όπως η "Έκθεση ασυνήθιστες ασθένειες" και "Μαγειρέψτε κρέας σωστά», έχει επιλεγεί για να βελτιώσουν τη δημόσια αντίληψη για το πώς τα spreads ιό, καθώς και να παρέχουν σαφείς πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης στην πληγείσα από τον ιό κοινότητες.

Η FIFA με το τομέα της Chief Medical Officer και τον  Καθηγητή της κ  Jiří Ντβόρζακ, MD, δήλωσε: «Εμείς οι γιατροί έχουν βιώσει τη δύναμη του ποδοσφαίρου, όταν πρόκειται για την πρόληψη και την υγεία, ενώ η εφαρμογή με επιτυχία το« FIFA 11 για την Υγεία »του προγράμματος σε 15 αφρικανικές χώρες, ως μέρος της ιατρικής κληρονομιά του 2010 FIFA World Cup στη Νότιο Αφρική. Τώρα είμαστε με το ίδιο σύστημα για την αντιμετώπιση Έμπολα, παρουσιάζοντας απλή εκπαιδευτικά μηνύματα για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου μέσα από τις φωνές του ποδοσφαίρου αστέρια -. «Όταν συνομιλίες ποδοσφαίρου, όλοι ακούει"

Η δημοτικότητα του ποδοσφαίρου και τους κορυφαίους παίκτες του έχει αποδειχθεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος να συνδεθεί με ένα ευρύ κοινό και να μεταδίδει μηνύματα για τη δημόσια υγεία. Αυτή είναι η πρώτη καμπάνια της υγείας έκτακτης ανάγκης του είδους του που υλοποιήθηκε από τη FIFA. Ο κόσμος που διέπει το σώμα του ποδοσφαίρου έχει επιτύχει θετικά αποτελέσματα με τις προηγούμενες εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τη δημόσια υγεία, όπως το FIFA 11 για την Υγεία, η οποία είχε προσλάβει κορυφαίους παίκτες για την προώθηση απλά μηνύματα για την υγεία των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Πρόεδρος της FIFA Μπλάτερ δήλωσε: «Η δημοτικότητα του ποδοσφαίρου μας δίνει μια μοναδική πλατφόρμα για να φτάσει σ όλες τις κοινότητες. Ελπίζουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει το ρόλο της και ότι αυτή η εκστρατεία εναντίον του  Έμπολα μπορεί να κάνει μια πραγματική διαφορά στο έδαφος, καθώς ο κόσμος έρχεται μαζί για να καταπολεμήσει τον ιό και να βοηθήσει εκείνους που ζουν στις πληγείσες κοινότητες. "

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως της 9ης Νοεμβρίου, συνολικά 14.098 επιβεβαιωθεί, έχουν πιθανή και ύποπτα κρούσματα της ασθένειας του ιού Έμπολα έχουν αναφερθεί σε έξι χώρες. Υπήρξαν 5.160 θανάτους. Γουινέα, Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε έχουν δει το μεγαλύτερο αριθμό των περιπτώσεων.

Κατεβάστε αφίσες, φωτογραφίες και πανό που χαρακτηρίζει τους παίκτες και τα μηνύματά τους στο www.fifa.com και να τα μοιραστείτε με την κοινότητα σας με την #wecanbeatebola hashtag


Το 11 μηνύματα  εναντίον του Έμπολα

     Αναφορά ασυνήθιστες ασθένειες:
Παρακαλούμε αναφέρετε τυχόν ασυνήθιστες ασθένειες ή θανάτους στην κοινότητά σας.
     Γνωρίστε τα συμπτώματα: έχετε πυρετό με μια απώλεια της όρεξης, πονοκέφαλος, κόπωση, πόνος, έμετος, αιμορραγία ή διάρροια; Γνωρίστε τα συμπτώματα του Έμπολα.
     Ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια: ζητήστε επείγουσα ιατρική βοήθεια αν έχετε πυρετό με πρόσθετα συμπτώματα.
     Αποφύγετε την επαφή του σώματος: αποφύγετε την άμεση, το δέρμα και η επαφή του σώματος με οποιονδήποτε πάσχει από Έμπολα.
     Πλύνετε τα χέρια σας και απολυμάνετε: πλένετε τα χέρια σας τακτικά και να απολυμαίνονται οτιδήποτε αγγίξει από υποψία ή επιβεβαίωση πάσχοντες Έμπολα.
     Φοράτε κατάλληλη προστασία: Φοράτε γάντια και κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία αν φροντίζετε για έναν πάσχοντα Έμπολα, και να πάρει τη σωστή εκπαίδευση για τη χρήση του προστατευτικού ιματισμού.
     Ψήστε κρέας σωστά: να μαγειρέψουν όλα τα προϊόντα με βάση το κρέας και τα ζωικά καλά πριν από την κατανάλωση.
     Πάντα πρακτική ασφαλές σεξ: χρησιμοποιήστε προστασία αν κάνετε σεξ με όποιον αναρρώνει από Έμπολα.
     Αποφύγετε την επαφή με άγρια ζώα και τις νυχτερίδες: τα άγρια ζώα και νυχτερίδες μπορούν να μεταφέρουν τον ιό Έμπολα. Αποφύγετε τους.
     Μην αγγίζετε το νεκρό: αποφύγετε την άμεση επαφή με νεκρά θύματα Έμπολα ή κάποιος που έχει πεθάνει από μια παράξενη ασθένεια.
     Ζητήστε βοήθεια για την ασφαλή ταφή: ζητήστε βοήθεια από τις τοπικές αρχές για να θάψει τυχόν θύματα του ιού Έμπολα ή παράξενες ασθένειες.





Προσέλκυσε 58 άτομα




Ο χρήστης ΜΓΣ Πανσερραϊκός κοινοποίησε βίντεο από FIFA.
VIDEO: 11 PLAYERS, 11 MESSAGES, 1 GOAL. Football unites today for a public health campaign, in the fight against Ebola. Please watch, read AND share.
  #WeCanBeatEbola
http://fifa.to/1EUGR69
Προσέλκυσε 29 άτομα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου