Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

**2o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου για την προστασία του Περιβάλλοντος 2015** *2 International Tournament Academic Football for the protect Environment 2015*http://www.unep.org/wed/activities/activity.asp?activityID=316250Ο χρήστης ΜΓΣ Πανσερραϊκός πρόσθεσε 10 νέες φωτογραφίες — στην πόλη Serres.
Δημοσιεύθηκε · 20 ώρες · 
Πρεσβευτής του περιβάλλοντος ο κ.Γιώργος Σαμαράς.
Από τις Σέρρες στέλνει το μήνυμα
*Επτά Δισεκατομμύρια Όνειρα. Ένας Πλανήτης. Καταναλώνετε με Προσοχή* του UNEP
στο **2o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου
για την προστασία του Περιβάλλοντος 2015**


Δημοσιεύθηκε 17 ώρες · serresLife.gr- Ειδήσεις Σέρρες - Εκδηλώσεις Σέρρες - Επιχειρήσεις Σέρρες - Οδηγός Αγοράς Σερρών, Σερραϊκές Ειδήσεις, serres news
SERRESLIFE.GR|ΑΠΟ ΕΦΗΜ. ΣΕΡΡΑΙΚΟΝ ΘΑΡΡΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
**2o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου
για την προστασία του Περιβάλλοντος 2015**
                             
 *2 International Tournament Academic Football for the protect Environment 2015*

Την Κυριακή 14  Ιουνίου 2015 στις εγκαταστάσεις των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ  (N.R.G) Πάρκο Ομόνοιας   καλούνται  οι μικροί αθλητές του ποδοσφαίρου να συμμετέχουν στους αγώνες που στοχεύουν στην υποστήριξη της προστασίας του Περιβάλλοντος μέσα από τον αθλητισμό.
 Έναρξη 9.30 π.μ και τελετή λήξης-βραβεύσεις στις  13.00 μ.μ

Μαζί μας θα είναι και ο διεθνής ποδοσφαιριστής βραβευμένος για την κοινωνική του προσφορά κ. Γιώργος Σαμαράς.

Το *2o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου για την προστασία του Περιβάλλοντος 2015*  είναι ενταγμένο στις δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος. Το θέμα της καμπάνιας για την Ημέρα είναι: *Επτά Δισεκατομμύρια Όνειρα. Ένας Πλανήτης. Καταναλώνετε με Προσοχή*  http://www.unep.org/wed/messages/SG-WED-Message.asp


Είναι η δεύτερη φορά στην Ελλάδα που μικροί αθλητές ποδοσφαίρου πραγματοποιούν  καμπάνια μέσα από το άθλημα τους ,στο πλαίσιο της

  AGENTA 21  της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όπου αναφέρει  :
 «……Το Περιβάλλον είναι ο τρίτος πυλώνας του Ολυμπισμού μετά τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, υπηρετώντας τον τρίτο πυλώνα της Αgenda 21 θέτει την αθλητική του οικογένεια μπροστά στην ευθύνη που έχει για την προστασία του και καλεί τους νέους της Ελλάδος μέσα από τον αθλητισμό να μειώσουν το *οικολογικό τους αποτύπωμα* .

Έχοντας την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος,  UNEP, δεσμεύτηκε να πραγματοποιεί 
 το τουρνουά αυτό, προωθώντας κάθε χρόνο στην Ημέρα Περιβάλλοντος την καμπάνια που επιλέγει ο Οργανισμός.
Η κατάσταση του περιβάλλοντος έχει σημαντικές επιπτώσεις για τον αθλητισμό. Οι αθλητές και οι αθλήτριες επηρεάζονται  από τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπως η ποιότητα του αέρα και των υδάτων και η  έκθεση τους σε επιβλαβείς ουσίες .                        
Η Κλιματική  αλλαγή  που προκαλεί την απώλεια των φυσικών χώρων δημιουργεί στους  συμμετέχουν αθλητές δυσκολίες στους στόχους τους.
Κατά την διάρκεια α του τουρνουά θα φυτεύουν 40 δένδρα από τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν στο τουρνουά, τα οποία θα μας διαθέσει το δασαρχείο Σερρών.

Ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ με τις επετειακές του δράσεις, πέρα από την συμμετοχή του στ΄ αθλητικά του γεγονότα, πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για φίλο-περιβαλλοντικές δράσεις που σκοπεύουν πολύ πέραν του γεγονότος των επετειακών του δράσεων για τον εορτασμό της ιστορίας                                                                                                                                   
Οι δράσεις του αποτελούν «όχημα» για την εξεύρεση και εφαρμογή λύσεων για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι μικροί  αθλητές ΟΛΩΝ των αθλημάτων  και φυσικά όλη η κοινωνία.
Θα είναι χαρά μας να σας έχουμε μαζί μας για να ενισχύσετε το μήνυμα που θα στείλουν οι μικροί αθλητές.

Επικοινωνία για δήλωση συμμετοχής στο τουρνουά  : 

Στα e-mail abramakisnikos@gmail.com  Υπεύθυνος Αβραμάκης Νίκος

 Τηλέφωνο  23210-47280  &  6976766634  Φαξ 23210-29050

Ο Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ εντάσσει την δράση αυτή στην *50 +1 Χρόνια Ιστορίας* του.


          Teaser - World Environment Day 2015  Official Video


                                  Γιατί ο Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ συμμετέχει 
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2015

Η κλιματική αλλαγή και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος απειλούν τα δικαιώματα των παιδιών.

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στη ζωή, την υγεία, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη. Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου είναι επιτακτική ανάγκη για την προστασία των πιο ευάλωτων παιδιών του κόσμου. Τα παιδιά από τις φτωχότερες και πιο περιθωριοποιημένες οικογένειες είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ενώ είναι αυτά που ευθύνονται λιγότερο από όλους για αυτήν και συχνά ζουν στο πλέον υποβαθμισμένο ή μολυσμένο περιβάλλον. Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF, Άντονι Λέικ, «Η κλιματική αλλαγή τόσο τροφοδοτεί όσο και επιτείνει την ανισότητα».
Παιδιά σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο βιώνουν ήδη τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Περισσότερα από 600 εκατομμύρια παιδιά ζουν στις 10 χώρες που είναι πιο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή. Στις τρέχουσες και προβλεπόμενες επιπτώσεις συμπεριλαμβάνονται: μειωμένη πρόσβαση σε νερό, αύξηση του υποσιτισμού λόγω της ξηρασίας, ερημοποίηση, πλημμύρες, αυξημένη συχνότητα εμφάνισης και εξάπλωσης ασθενειών, ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι καύσωνες, αναμένεται να γίνουν πιο συχνοί και έντονοι, επηρεάζοντας περισσότερο τα βρέφη και τα παιδιά, διότι είναι λιγότερο σε θέση να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος. Οι ξηρασίες,  επίσης σε άνοδο, αυξάνουν εκτός από την πείνα και τον υποσιτισμό, τον εκτοπισμό πληθυσμών.
Η διεθνής κοινότητα οφείλει να εντείνει τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Οι τρέχουσες δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών είναι απίθανο να πληρούν τη διεθνώς συμφωνημένη μέγιστη αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς Κελσίου – μια αύξηση άνω των 2 βαθμών Κελσίου δεν αποτελεί επιλογή για τα παιδιά.
Επιπλέον, πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να ζουν χωρίς καθαρό και ασφαλή φωτισμό και ηλεκτρική ενέργεια στα σπίτια, τα σχολεία και τα κέντρα υγείας. Τα πλέον περιθωριοποιημένα παιδιά βιώνουν τις συνέπειες της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Κάθε χρόνο, ο μολυσμένος αέρας στην κατοικία, συντελεί σε πάνω από μισό εκατομμύριο θανάτους παιδιών κάτω των πέντε ετών από οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις, ένα κρίσιμο ζήτημα για τη UNICEF.
«Η ρύπανση του αέρα στις αστικές περιοχές, οι κίνδυνοι από τα χημικά, τα απόβλητα, το μολυσμένο νερό και η έλλειψη πρασίνου και οι καθαροί χώροι για να παίζουν τα παιδιά είναι επίσης κρίσιμα ζητήματα για τη UNICEF που εργάζεται για ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα παιδιά στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο» δηλώνει ο Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος Λάμπρος Κανελλόπουλος, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Στο Μπαγκλαντές, η UNICEF βοηθά παρέχοντας οικολογικές κουζίνες σε 40.000 οικογένειες για τη μείωση της ρύπανσης του αέρα των εσωτερικών χώρων που είναι αιτία για 49.000 θανάτους ετησίως, το 70% των οποίων είναι παιδιά κάτω των πέντε ετών. Στο Μπουρούντι, η UNICEF παρέχει σε χιλιάδες οικογένειες φως μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως φώτα LED που τροφοδοτούνται από γεννήτριες με πεντάλ και παρέχουν φως για μια οικογένεια έως και για δέκα ημέρες. Το Μπουρούντι είναι μια από τις πιο ενεργειακά φτωχές χώρες του κόσμου και μόνο το 3% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στην ενέργεια.
Η UNICEF θα συνεχίσει να εργάζεται για την πλήρη αναγνώριση και ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών αναγκών των παιδιών στην παγκόσμια συζήτηση πολιτικής σχετικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα
.https://www.unicef.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-2015-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-5-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85/a2-665-8ΜΓΣ Πανσερραϊκός στην τοποθεσία Serres
Δημοσιεύθηκε · 2 Ιουνίου στις 3:57 μ.μ. · 

**2o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου
για την προστασία του Περιβάλλοντος 2015**
...Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου