Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

2o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου κατά του Ρατσισμού και της Βίας

 






*2o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου
Κατά του ρατσισμού και της Βίας 2015*

Ο Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ στέλνει θετικά μηνύματα σε όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα: Το ποδόσφαιρο λέει όχι στο ρατσισμό και στις κάθε είδους διακρίσεις! Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η κοινωνία μας, είναι θετικό να προβάλλονται πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη συμφιλίωση και την άμβλυνση των διαφορών, αξιοποιώντας την τεράστια δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο παγκοσμίως.
 «Το μήνυμα της αλληλεγγύης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και του δικαιώματος στη διαφορετικότητα βρίσκει ιδανικό πρεσβευτή το ποδόσφαιρο. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, με δεδομένη την κρίση αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα που διογκώνονται εξαιτίας της, η πρωτοβουλία του Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ να συνεχίσει και να πραγματοποιήσει το  *2o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου  Κατά του ρατσισμού και της Βίας 2015* που απευθύνεται στους μικρούς αθλητές και όχι μόνο έχοντας υποστηρικτές τη FARE (Football Against Racism in Europe) που αποτελεί επίσημο συνεργάτη της  UEFA και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από την *Λευκή Βίβλο*για τον αθλητισμό .

Μαζί μας θα είναι και ο κ Γιώργος Καραγκούνης πρωταθλητής Ευρώπης 2004 ,που θα τιμηθεί από τον σύλλογο για την προσφορά του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, θα μεταφέρει το μήνυμα της αλληλεγγύης στους χιλιάδες πρόσφυγες που η βία και ο ρατσισμός τους έδιωξε από τους τόπους που γεννήθηκαν. Το άθλημα του ποδόσφαιρου με τους  μικρούς αθλητές του ευαισθητοποιούν την κοινωνία .

Ο Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ στηρίζει το δικαίωμα στη διαφορετικότητα για όλους και στέκεται για μία ακόμα χρονιά αρωγός στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης της FARE, υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Εβδομάδες για δράση φέρνουν τους ανθρώπους μαζί ανεξάρτητα από καταγωγή τους.
Η δράση μας στοχεύει στην:
• Αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για τις διακρίσεις στο ποδόσφαιρο
• Στην δημιουργία ενός ενιαίο μετώπου, φέρνοντας τους ανθρώπους από διαφορετικές κοινότητες μαζί μέσω του αθλητισμού.
• Ανάπτυξη ιδεών και νέων πρακτικών ότι ο αποκλεισμός  είναι πρόκληση

Πάνω από 40 σύλλογοι που μετέχουν στο UEFA Europa League και Champions League παίρνουν μέρος στην εκστρατεία, φθάνοντας τους οπαδούς απευθείας στους αγώνες και τα εκατομμύρια περισσότερο μέσω της τηλεόρασης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει ότι η δύναμη του ποδοσφαίρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως ο ρατσισμός, η ομοφοβία, διακρίσεις εις βάρος εθνοτήτων μειονοτήτων και των θεσμικών διακρίσεων, όπως υπό-εκπροσώπηση των γυναικών, ή την έλλειψη της διαφορετικότητας.
Για το σκοπό αυτό, η UEFA έχει καθιερώσει εταιρικές σχέσεις με τις ακόλουθες οργανώσεις κατά των διακρίσεων: Ποδόσφαιρο κατά του Ρατσισμού στην Ευρώπη την (FARE) που είναι ο στρατηγικός πυρήνας και συνεργάτης της UEFA σε αυτό τον τομέα. Ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2001,η UEFA με την  FARE  και κάλεσαν τους φορείς του ποδοσφαίρου αλλά και τους κοινωνικούς φορείς για να στείλουν όλοι μαζί το μήνυμα κατά του ρατσισμού και της βίας μέσα από την πλατφόρμα της UEFA Champions League και UEFA Europa League  στους αγώνες στις *Εβδομάδες δράσης* της  FARE που πραγματοποιούνται τον Οκτώβρη κάθε χρόνο .
Η πόλη των Σερρών ως μοναδική Αντιρατσιστική πόλη της Ελλάδος έχοντας ενταχθεί στο Συνασπισμό των πόλεων της Ευρώπης που δημιούργησε η UNESCO συμμετέχει με τον ποδοσφαιρικό της εκπρόσωπο στην πανευρωπαϊκή συνάντηση μ αυτό το τουρνουά.

































Interview with Γιώργος Καραγκούνης - Fare Network - Football People Action Weeks 2015 in Serres










   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου