Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

O Πρόεδροw της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ ανακοινωσε οτι αθλητές πρόσφυγες θα συμπορευτούν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

  • Ο Τόμας Μπαχ θέλει να στρέψει την προσοχή του κόσμου στα προβλήματα των προσφύγων
  • Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Bach επισκέφθηκε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αθήνα, στην Ελλάδα, την Πέμπτη
  • Ο Bach είπε ότι  πρόσφυγας θα μεταφέρει την Ολυμπιακή δάδα για την Ελλάδα στο ΡΙΟ
Ο πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, δήλωσε την Πέμπτη.Μια ομάδα αθλητών από  πρόσφυγες θα περπατήσουν  στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο το σύμβολο της ελπίδας για τους μετανάστες του κόσμου, 
Σε τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα,του κ  Bach, δήλωσε επίσης οτι οι  πρόσφυγες θα μεταφέρουν τη φλόγα κατά τη διάρκεια της ελληνικής διαδρομής που  θα περιλαμβάνει μια στάση σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αθήνα. Η τελετή αφής της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου.
«Θέλουμε να στρέψουμε  την προσοχή του κόσμου στην τύχη και τα προβλήματα των προσφύγων των 60 εκατομμύριων  σ όλο τον κόσμο  και να αντιληφθούν τον πόνο τους,» δήλωσε οκ  Bach.
Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ (κέντρο) επισκέφθηκε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αθήνα, στην Ελλάδα, την Πέμπτη
Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ (κέντρο) επισκέφθηκε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αθήνα, στην Ελλάδα, την Πέμπτη
Bach είπε ότι μια ομάδα αθλητών του πρόσφυγα θα συμπορευτούν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του τρέχοντος έτους
Ο κ Bach είπε ότι μια ομάδα αθλητών από πρόσφυγα θα τρέξουν  στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του τρέχοντος έτους
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ είπε «θέλουμε να μετατρέψουμε την προσοχή του κόσμου στα ... προβλήματα των 60 εκατομμυρίων προσφύγων
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ είπε «θέλουμε να στρέψουμε την προσοχή του κόσμου στα ... προβλήματα των 60 εκατομμυρίων προσφύγων
Ρίο ντε Τζανέιρο φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι, και η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει σύντομα
Το Ρίο ντε Τζανέιρο φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι, και η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει σύντομα
Επισκέφθηκε το στρατόπεδο προσφύγων στην Αθήνα, έπαιξε ποδόσφαιρο με μια ομάδα νεαρών ανδρών και συναντήθηκε με τους πιθανούς  υποψηφίους  που θα μπορούσαν να ανταγωνιστεί για πρώτη φορά οι αθλητές  πρόσφυγες στους Αγώνες του Ρίο.
«Δεν έχουν καμία ελπίδα, καμία σημαία να παρελαύνουν ," δήλωσε ο Bach.«Τους έχουμε  κάλεσε να συμμετάσχουν και αυτοί οι αθλητές και θα βαδίσουν  πίσω από την ολυμπιακή σημαία» κατά την 5 Αυγούστου στην τελετή έναρξης.
Ο κ Bach είπε ότι αναμένεται μεταξύ πέντε και 10 αθλητές των προσφύγων να προκριθούν  για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος είπε ότι μίλησε με δύο δυνητικούς ανταγωνιστές τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί στα αγωνίσματα σκοποβολής και καράτε.
Η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ήδη υποσχεθεί $ 2 εκατ (£ 1.4million) να βοηθήσει τους πρόσφυγες, και ζητώντας από τις Αρχές στα στρατόπεδα προσφύγων για να εντοπίσει τυχόν υψηλού επιπέδου διεθνείς αθλητές.
Η Ελλάδα έχει πληγεί σκληρά από την κρίση μετανάστευσης που κλιμακώθηκε δραματικά το 2015, όταν πάνω από 850.000 ταξίδεψαν  σε λέμβους και ως επί το πλείστον  με μη ασφαλή σκάφη από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά.
Παρά την αυξανόμενη πίεση της Ευρώπης για την Αθήνα να σκληρύνει τους συνοριακούς ελέγχους, ο κ Μπαχ περιγράφεται βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες ως «πραγματικά έκτακτες» και υποσχέθηκε κονδύλια για τη σχεδιαζόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό νησί της Λέσβου.
Bach επαίνεσε την πρόοδο στην προετοιμασία των Ολυμπιακών της Βραζιλίας παρά τις σοβαρές οικονομικές ύφεση της χώρας και ξέσπασμα του ιού Ζήκα μεταδίδονται με τα κουνούπια.

Bach συναντήθηκε με αθλητές στον καταυλισμό προσφύγων στην Αθήνα και συμμετείχε σε ένα παιχνίδι του ποδοσφαίρου
Ο κ Bach συναντήθηκε με αθλητές στον καταυλισμό προσφύγων στην Αθήνα και συμμετείχε σε ένα παιχνίδι του ποδοσφαίρου
Η ΔΟΕ έχει ήδη υποσχεθεί £ 1.4million, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο
Η ΔΟΕ έχει ήδη υποσχεθεί £ 1.4million, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο
Πρόεδρο της ΔΟΕ Bach περιγράφεται βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες ως «πραγματικά έκτακτες»
Πρόεδρο της ΔΟΕ Bach περιγράφεται βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες ως «πραγματικά έκτακτες»
«Η Βραζιλία είναι σε οικονομική και πολιτική κρίση, και αντιμετωπίζει ένα  μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς», είπε. «Και κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο τι οι Βραζιλιάνοι έχουν κάνει.τόση δουλεία  '
Ο κ Bach είπε ότι η χρονική στιγμή των αγώνων, κατά τη διάρκεια του χειμώνα της Βραζιλίας, θα μπορούσε να περιορίσει τις δυσκολίες που προκαλούνται από το ξέσπασμα του ιού, και υποσχέθηκε να έχουν διαβουλεύσεις με τις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για τις κατευθυντήριες γραμμές ασφαλείας από αργά την Παρασκευή.
Πριν από την αναχώρηση της Αθήνας,ο κ  Μπαχ, την Παρασκευή θα επισκεφθεί το μάρμαρο Panathinian Στάδιο, όπου οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1896.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου