Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Συμμετοχή στα σχολεία των Σερρών όλων των αθλημάτων στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη. Φέτος είναι στις 3 Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα όλα τα σχολεία αναλαμβάνουν δράσεις αθλητικού περιεχομένου, ανάλογα με την ηλικία, τις υποδομές του σχολείου και τις συμβουλές του γυμναστή (αν υπάρχει!).
Οι αθλητικές δράσεις μπορούν να εμπλουτιστούν και να  συνδυαστούν με προβολές ταινιών, βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμό.
Παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικές ταινίες μικρού μήκους που στόχο έχουν προβληματίσουν μικρούς και μεγάλους, να αναδείξουν την πίστη που μπορούμε να έχουμε στον εαυτό μας και τη σημασία του αθλητισμού.
Μερικές ταινίες είναι στα αγγλικά, αλλά νομίζω πως μπορεί να γίνει μια μικρή μετάφραση από τον εκπαιδευτικό, καθώς η εικόνα είναι αρκετά κατατοπιστική σε σχέση με την υπόθεση της ταινίας.
The Boy Who Learned to Fly | Usain Bolt
Αυτή είναι η ιστορία του ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο, ο οποίος σχεδόν ποτέ δεν ήταν.
3×3
Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης μεταξύ του νυχτερινού φύλακα και του υπαλλήλου καθαριότητας. Αναδεικνύει με χιουμοριστικό τρόπο τη σχέση της Φυσικής Αγωγής με άλλα γνωστικά πεδία (Φυσική,  Μαθηματικά).
The Last Pick – Jeremy Lin
Ένας μικρός που θέλει να παίξει μπάσκετ, συναντάει την άρνηση των μεγαλύτερων στο σχολείο που τον θεωρούν… κοντό. Κάποιος όμως άγνωστος που θα γνωρίσει θα τον βοηθήσει να δώσει ένα καλό μάθημα σε όσους τον σνομπάρουν.
Never Give Up
«Ποτέ μην εγκαταλείπεις» είναι μία κινητήρια, ταινία μικρού μήκους που εστιάζει σ’έναν άνθρωπο ο οποίος υποφέρει με μερική αναπηρία στα πόδια του. Η ταινία αποκαλύπτει τον αγώνα του και την ικανότητά του να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς του.
Fighting for Perfection
Μια εμπνευσμένη ιστορία μιας αθλήτριας η οποία αγωνίζεται για να επιτύχει την τελειότητα. Ένα ταξίδι για την αυτοπεποίθηση, τη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα. Θα  φτάσει η Molly την τελειότητα ή όλα θα καταρρεύσουν;
Dream from the Heart
Μια ομάδα μικρών ποδοσφαιριστών στην Κίνα ονειρεύεται τη συμμετοχή της στο τοπικό πρωτάθλημα. (Αγγλικοί υπότιτλοι)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Στο βίντεο περιγράφεται η ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων αρχαίων και σύγχρονων μέσα από μια νέα οπτική.
The Boy Who Learned to Fly | Usain Bolt
Αυτή είναι η ιστορία του ταχύτερου άνθρωποι στον κόσμο, ο οποίος σχεδόν ποτέ δεν ήταν.


Το υλικό υποστήριξης είναι από το http://plastelini.xyz/%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8
D/

Δημοτικό Σχολείο Χειμάρου
DHMOTIKO SXOLEIO XEIMAROYΔημοτικο Ο Andreas Andreadis πρόσθεσε 4 νέες φωτογραφίες.
Αθλητική ημέρα για τα σχολεία όλης της χώρας σήμερα.
Στο δικό μας ( Δημ. Σχολείο Χειμάρρου) πραγματοποιήσαμε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν όλες οι τάξεις , οι εκπαιδευτικοί και μερικοί γονείς των μαθητών/τριών μας.
Κάναμε πεζοπορία, παίξαμε ποδόσφαιρο , μπάσκετ και βόλευ.
Ακόμα καλέσαμε στο σχολείο τον διεθνή ποδοσφαιριστή Θεόδωρο Βατμανίδη, ο οποίος κατάγεται από τον Χείμαρρο. Αγωνίστηκε στον Πανσερραικό στο πρωτάξλημα της Α΄ εθνικής κατηγορίας, συμμετείχε και σε διεθνείς αγώνες με την Εθνική Ελπίδων. Ήταν ένας πολύ καλός αθλητής και ευγενής ως χαρακτήρας..
Μίλησε στα παιδιά για την πορεία του στον αθλητισμό και στη συνέχεια έπαιξε μαζί τους ποδόσφαιρο.
Στον αγώνα έλαβα μέρος και εγώ, ως αντίπαλος του κ. Βατμανίδη . Το αποτέλεσμα ήταν να ηττηθεί η ομάδα μου με σκορ 8-2!
Δεν πειράζει σημασία όπως είπαμε και στα παιδιά έχει η συμμετοχή , η άθληση και προπάντων το «Ευ αγωνίζεσθαι».


1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα, ευχαριστούμε από την Πλαστελίνη για την αναδημοσίευση του αρθρου μας στη σελίδα σας! Μόνο μια μικρή παράκληση, αντικαταστήστε το λινκ που αναφέρετε στο τέλος του άρθρου "Συμμετοχή στα σχολεία των Σερρών όλων των αθλημάτων στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού" με αυτό: http://plastelini.xyz/ημέρα-σχολικού-αθλητισμού/ γιατί δεν οδηγεί πουθενά αυτό που έχετε βάλει και παράλληλα η Google μας φέρνει στο webmaster μας πρόβλημα ότι το εν λόγω άρθρο μας είναι μολυσμένο (είναι ιος δηλαδή) και μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα στη σελίδα μας. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή