Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Δράση για το κλίμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA 2018


Διαγωνισμός για το κλίμα
© FIFA.com

Το κλίμα της Γης αλλάζει λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας και πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα. Η FIFA και οι τοπικοί διοργανωτές λαμβάνουν μέτρα για τη μέτρηση, μείωση και αντιστάθμιση των εκπομπών που συνδέονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA του 2018 στη Ρωσία.
Τι είναι η αλλαγή του κλίματος; 
Το κλίμα της Γης αλλάζει λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας. Το αποτέλεσμα είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ξηρασία, οι πλημμύρες και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας. Τι προκαλεί αυτό; Τα αέρια θερμοκηπίου, κυρίως CO2 από την καύση ορυκτών καυσίμων, συσσωρεύονται στην ατμόσφαιρα, προκαλώντας παγίδευση όλο και περισσότερης θερμότητας. Πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις στην αλλαγή του κλίματος.
Μέτρηση των επιπτώσεων
Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA ™ είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Αν και φέρνει σημαντικά άμεσα και έμμεσα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη στη χώρα υποδοχής, ο αντίκτυπός της στο παγκόσμιο περιβάλλον είναι αναμφισβήτητο.
Η FIFA και οι τοπικοί διοργανωτές συνεργάστηκαν με ειδικούς για την εκτίμηση των εκπομπών που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA 2018 στη Ρωσία. Η λογιστική έκθεση για το φαινόμενο του θερμοκηπίου δείχνει ότι το γεγονός αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 2,1 εκατομμύρια tCO2e. Με το 74,7%, τα διεθνή ταξίδια στη Ρωσία και τα ταξίδια μεταξύ πόλεων υποδοχής είναι ο κύριος συντελεστής σε αυτές τις εκπομπές.
Μπορείτε να μετρήσετε τις δικές σας εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για ταξίδια χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Μείωση των επιπτώσεων Η
FIFA και οι τοπικοί διοργανωτές συνεργάζονται για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2018 με χαμηλότερο άνθρακα στη Ρωσία και έχουν λάβει μέτρα για τη μείωση των εκπομπών υπό τον επιχειρησιακό τους έλεγχο.
Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε να μειώσετε τις επιπτώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2018 με τη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών. Παρουσιάζοντας το Fan-ID και το εισιτήριό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες δημόσιων συγκοινωνιών τις ημέρες του αγώνα χωρίς επιβάρυνση από και προς τα γήπεδα εντός των πόλεων υποδοχής. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από δωρεάν σιδηροδρομικές υπηρεσίες όταν ταξιδεύετε από μια πόλη υποδοχής στην άλλη. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες στο www.fan-id.ru .
Εκτροπή της επίπτωσης Η
αντιστάθμιση σημαίνει την ακύρωση των επιβλαβών εκπομπών σε ένα μέρος, με την κατάργηση ή την αποτροπή εκπομπών σε άλλο μέρος, χρηματοδοτώντας έργα που μειώνουν τις εκπομπές. Αυτό ωφελεί το περιβάλλον, αλλά οι τοπικές κοινότητες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την απασχόληση, την κατάρτιση και την υποστήριξη των τοπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων.
Όπου οι εκπομπές δεν μπορούν να εξαλειφθούν εξ ολοκλήρου, η FIFA και η LOC θα τα αντισταθμίσουν μέσω επαληθευμένων έργων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη Ρωσία και μέσω έργων που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη σε άλλες χώρες.
Και εσείς μπορείτε να αντισταθμίσετε τις εκπομπές σας υπολογίζοντας τις εκπομπές σας και υποστηρίζοντας επαληθευμένα έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα που περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα Ουδέτερο Τώρα .https://unfccc.int/climate-action/climate-neutral-now
Η εκστρατεία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Παγκόσμιου Κυπέλλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 είναι πλέον κλειστή και ο νικητής θα ανακοινωθεί σύντομα. Σας ευχαριστούμε όλους τους κατόχους εισιτηρίων για την υποστήριξη ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA με χαμηλότερο άνθρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου