Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ στη Παγκόσμια Εβδομάδα Αθλητισμού

 


ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ στη

Παγκόσμια Εβδομάδα Αθλητισμού
1 έως 5 Φεβρουαρίου 2021
«Από τα παιδιά στους πολίτες: ο τόπος του αθλητισμού στην εκπαίδευση»
Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν καθώς και την προστασία της UNESCO, η δεύτερη Παγκόσμια Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2021 στο Παρίσι, με εκδηλώσεις εικονικών κόμβων σε πέντε μελλοντικές πόλεις υποδοχής Ολυμπιακών: Τόκιο, Πεκίνο , Ντακάρ, Μιλάνο και Λος Άντζελες.
Το θέμα αυτής της φετινής έκδοσης είναι "F ή μια καινοτόμος και βιώσιμη αθλητική οικονομία - επανεφεύρεση σε δράση" και διαρθρώνεται γύρω από 6 "SHIFTS" - τρόπος ζωής, ισότητα, δύναμη, δεδομένα, κλίμα και υγεία.
Η κα Gabriela Ramos, βοηθός γενικής διευθύντριας της UNESCO για τις κοινωνικές και ανθρώπινες επιστήμες, θα είναι ένας από τους τρεις ομιλητές της επιτροπής «Από τα παιδιά στους πολίτες: ο τόπος του αθλητισμού στην εκπαίδευση» που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου από τις 10.00πμ έως τις 10.45πμ CET.
Το πάνελ, υπό την εποπτεία της κ. Anne Laure Bonnet, δημοσιογράφου και παρουσιαστή του αθλητισμού, θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να μεγιστοποιηθεί η δύναμη του αθλητισμού για την οικοδόμηση της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης των βασικών θεμάτων στην κοινωνία για το σήμερα και το αύριο. Η παρέμβαση της κ. Ramos θα υπογραμμίσει τη σημασία της αθλητικής εκπαίδευσης και των συγκεκριμένων παρεμβάσεων που έχει αναπτύξει η UNESCO σε αυτό το πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένου του έργου Πολιτικής Ποιότητας Φυσικής Αγωγής και της νέας ναυαρχίδας του Οργανισμού για την αθλητική εκπαίδευση COVID «Fit for Life».
Ο κ. Didier Drogba, Αντιπρόεδρος της Ειρήνης και του αθλητισμού, και η κα Marie Barsacq, Εκτελεστική Διευθύντρια του Impact & Legacy του Παρισιού 2024 θα είναι οι άλλοι δύο ομιλητές αυτής της ομάδας.
σχετικό περιεχόμενο
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Πρόγραμμα παγκόσμιας αθλητικής εβδομάδας
Περισσότερα για το έργο της UNESCO για τον αθλητισμό και την καταπολέμηση του ντόπινγκ
Αποκτήστε το εισιτήριό σας για την παγκόσμια αθλητική εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου