Τρίτη 20 Απριλίου 2021

#EarthDay «Παίζοντας για τον πλανήτη μας»,



«Παίζοντας για τον πλανήτη μας»,
Η UEFA και το WWF σε συνεργασία με την Green Sports Alliance δημοσίευσαν μια έκθεση για τον αθλητισμό και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Μια νέα έκθεση της UEFA και του συνεργαζόμενου εταίρου κοινωνικής ευθύνης World Wide Fund for Nature (WWF) δείχνει πώς ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στη βιωσιμότητα και να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, από τη βάση έως την ελίτ.
Η έκθεση, «Παίζοντας για τον πλανήτη μας», εστιάζει σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται σε όλο τον αθλητισμό στην Ευρώπη και πέραν αυτής και έχει εκπονηθεί από την UEFA και το WWF σε συνεργασία με την Green Sports Alliance.
Επισημαίνει τις καλές πρακτικές στα βιώσιμα αθλήματα για να τονίσει τη δέσμευση πολλών αθλημάτων προς τις τοπικές κοινότητες και τον πλανήτη.
Η έκθεση εξετάζει τη σχέση μεταξύ αθλητικών και περιβαλλοντικών θεμάτων, και τονίζει τον αντίκτυπο που έχει ο τομέας, καθώς και τη μοναδική του δύναμη να ευαισθητοποιήσει και να προωθήσει τη βιωσιμότητα των θαυμαστών στην Ευρώπη και πέραν αυτής.
Το «Playing for Our Planet» περιλαμβάνει 25 παραδείγματα αθλητικών ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένης της UEFA, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους - οδηγώντας ως παράδειγμα στην καταπολέμηση των πιεστικών περιβαλλοντικών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και τα πλαστικά των ωκεανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου