Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (HOC) ανακοίνωσε την έναρξη μιας πρωτοβουλίας που θα δώσει στους νέους πρόσφυγες την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (HOC) ανακοίνωσε την έναρξη μιας πρωτοβουλίας που θα δώσει στους νέους πρόσφυγες την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διοικείται από το HOC, το πρόγραμμα "Kids Love Sports" στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε 4.000 παιδιά να επισκεφθούν τον ιστορικό χώρο στην ελληνική πρωτεύουσα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το HOC λέει ότι τα παιδιά θα μάθουν για την ιστορία του Παναθηναϊκού Στάδιο, με ευγενική παραχώρηση μιας οργανωμένης ηχητικής περιοδείας και θα εξασκήσουν αθλητικά υπό την καθοδήγηση αθλητών.

Η αρένα φιλοξένησε τις τελετές έναρξης και λήξης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 και διοργάνωσε τέσσερα από τα εννέα αθλήματα.

Ο Πρόεδρος της HOC, Σπύρος Καπράλος, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δήλωσε ότι τα αθλήματα αποδείχθηκαν ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για την προώθηση της αποτελεσματικής ένταξης και της κοινωνικής ένταξης.

Χαιρέτισε επίσης την υποστήριξη των προσφύγων της ΔΟΕ και αναφέρθηκε στη συμμετοχή Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων στο Τόκιο 2020.




Το πρόγραμμα Kids Love Sports στοχεύει να εμπνεύσει τα παιδιά προσφύγων να γίνουν μελλοντικοί Ολυμπιονίκες © Getty Images

"Θα ήθελα να επισημάνω ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει κάνει πολλή δουλειά σε αυτό το μέτωπο. Το 2017, η IOC εγκαινίασε το Ίδρυμα Ολυμπιακών Προσφύγων στη δέσμευσή του να στηρίξει πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Capralos.

"Σε 60 ημέρες από τώρα, μια Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά, μετά την επιτυχία του Ρίο 2016, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

"Ελπίζουμε ότι μερικά από τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας θα γίνουν, μια μέρα, σπουδαίοι αθλητές και θα μπορούσαν να είναι μεταξύ των μελλοντικών Ολυμπιακών."

Η Γεωργία Παπαθανασίου, διευθύντρια προγράμματος για την πρωτοβουλία Kids Love Sports, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ελληνικού Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη συνεργασία τους με το HOC.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου