Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Πρόσκληση για πληροφορίες: Έκθεση του Γενικού Γραμματέα για τον Αθλητισμό για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

 


Πρόσκληση για πληροφορίες: Έκθεση του Γενικού Γραμματέα για τον Αθλητισμό για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Κατόπιν αιτήματος των κρατών μελών του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας θα υποβάλει έκθεση για τον αθλητισμό ως παράγοντα αειφόρου ανάπτυξης στην 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης το 2022. Το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων (UNDESA) ηγείται της προετοιμασίας της έκθεσης , λαμβάνοντας μέτρα για τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συνεισφοράς. Σε αυτό το πνεύμα, καλούμε τη συμβολή των ενδιαφερομένων ατόμων, ομάδων κοινότητας, οργανισμών, επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών. Συγκεκριμένα, αναζητούμε πληροφορίες σχετικά με πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ή προγραμματιστεί από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2022 που στοχεύουν:

  1. Αξιοποιήστε με ασφάλεια τον αθλητισμό για να προωθήσετε τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ειρήνη και την ευημερία στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19, μεταξύ άλλων μέσω της χρήσης τεχνολογίας.
  2. Ενσωματώστε τον αθλητισμό ως μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης και ειρήνης στις στρατηγικές, τις πολιτικές και τα προγράμματα για την ανάκαμψη του COVID-19.
  3. Αξιοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, της δράσης για το κλίμα ή/και πρωτοβουλιών για την ειρήνη.
  4. Προστασία του αθλητισμού από τη διαφθορά και το έγκλημα.
  5. Προωθήστε την έρευνα, τη συλλογή δεδομένων και τη διάδοση δεδομένων σχετικά με τη συμβολή του αθλητισμού στην ανάπτυξη και την ειρήνη.

Για να συνεισφέρετε, συμπληρώστε την ηλεκτρονική έρευνα   έως τις 7 Μαρτίου 2022 .

Θα εξετάσουμε προσεκτικά τις υποβολές σας και ενδέχεται να επικοινωνήσουμε για περαιτέρω έρευνες. Η τελική Έκθεση θα δημοσιευτεί και θα είναι διαθέσιμη σε αυτόν τον ιστότοπο τον Σεπτέμβριο του 2022. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που μοιραστήκατε την εργασία σας σε αυτό το σημαντικό θέμα.

https://www.un.org/development/desa/dspd/2022/02/call-for-inputs-sg-report-sport/?fbclid=IwAR3-OaG6HlB_usbHTMowLH0fQsm6R7XzChL6IxSqoJv5YGxHZKRMZrHAnBc  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου