Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη 2023, που φέτος έχει ως παγκόσμιο θέμα « Βαθμολογία για τους ανθρώπους και τον πλανήτη»


   #UN #antonioguterres

#FootballForTheGoals #un #GlobalGoals

#UNDESASocial     #UNDESA      #joinundesa  



Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη 2023, που φέτος έχει ως παγκόσμιο θέμα « Βαθμολογία για τους ανθρώπους και τον πλανήτη» . Η UN DESA διοργανώνει μια εικονική παράλληλη εκδήλωση για τον ρόλο του αθλητισμού στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική τους διάσταση.

Ο στόχος της παράλληλης εκδήλωσης είναι να γιορτάσουμε τον αθλητισμό μέσω διαλόγων σχετικά με το πώς ο αθλητισμός επηρεάζει θετικά τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις της Ατζέντας 2030, ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές για να συμβάλει στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του SDG, η οποία θα συγκληθεί τον Σεπτέμβριο του 2023. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Για την επίτευξη αυτού του κύριου στόχου, η εκδήλωση θα φέρει σε επαφή κυβερνήσεις, ιδιωτικό τομέα και κοινωνία των πολιτών (3 Ps: δημόσιος, ιδιωτικός και λαός) για να μοιραστούν καλές πρακτικές και να συνεισφέρουν συγκεκριμένα στις τρέχουσες πολιτικές συζητήσεις ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής ΣΒΑ.Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη 2023, που φέτος έχει ως παγκόσμιο θέμα «Βαθμολογία για τους ανθρώπους και τον πλανήτη». Η UN DESA διοργανώνει μια εικονική παράλληλη εκδήλωση για τον ρόλο του αθλητισμού στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική τους διάσταση.


Ο στόχος της παράλληλης εκδήλωσης είναι να γιορτάσουμε τον αθλητισμό μέσω διαλόγων σχετικά με το πώς ο αθλητισμός επηρεάζει θετικά τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις της Ατζέντας 2030, ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές για να συμβάλει στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του SDG, η οποία θα συγκληθεί τον Σεπτέμβριο του 2023. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Για την επίτευξη αυτού του κύριου στόχου, η εκδήλωση θα φέρει σε επαφή κυβερνήσεις, ιδιωτικό τομέα και κοινωνία των πολιτών (3 Ps: δημόσιος, ιδιωτικός και λαός) για να μοιραστούν καλές πρακτικές και να συνεισφέρουν συγκεκριμένα στις τρέχουσες πολιτικές συζητήσεις ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής ΣΒΑ.


Η παράλληλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε εικονική μορφή στις 6 Απριλίου 2023 από τις 08:00 έως τις 9:30 π.μ. Θα ξεκινήσει με μια εισαγωγή από το Τμήμα Περιεκτικής Κοινωνικής Ανάπτυξης της UNDESA και έναν κεντρικό ομιλητή, ενώ θα ακολουθήσουν πάνελ που θα επικεντρωθούν σε 3 βασικές διαστάσεις της Ατζέντας 2030: την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική διάσταση. Κάθε πάνελ θα συγκεντρώσει ενδιαφερόμενα μέρη από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον τομέα της κοινωνίας των πολιτών. Θα τελειώσει με Q&A και τελικές παρατηρήσεις.

Η παράλληλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε εικονική μορφή στις 6 Απριλίου 2023 από τις 08:00 έως τις 9:30 π.μ. Θα ξεκινήσει με μια εισαγωγή από το Τμήμα Περιεκτικής Κοινωνικής Ανάπτυξης της UNDESA και έναν κεντρικό ομιλητή, ενώ θα ακολουθήσουν πάνελ που θα επικεντρωθούν σε 3 βασικές διαστάσεις της Ατζέντας 2030: την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική διάσταση. Κάθε πάνελ θα συγκεντρώσει ενδιαφερόμενα μέρη από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον τομέα της κοινωνίας των πολιτών. Θα τελειώσει με Q&A και τελικές παρατηρήσεις.

Εγγραφείτε εδώ για να παρακολουθήσετε αυτήν την παράλληλη εκδήλωση

Αποθηκεύστε το Φέιγ βολάν ημερομηνίας

Σημείωση έννοιας

Πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:  https://social.desa.un. org/issues/sport-for- development-and-peace/events/ 2023-IDSDP-SideEvent

https://social.desa.un.org/issues/sport-for-development-and-peace/events/2023-IDSDP-SideEvent


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου