Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Δράση στον πεζόδρομο της Κων Καραμανλή μαζί με το 20ο Δημοτικό Σχολείο τον Ομιλο Σερρών για UNESCO η PRAXIS για το Ρατσισμο!

The referees line up with a banner against racism prior to the FIFA Women's World Cup Semi Final match between Japan and Sweden






* Όταν  σεβόμαστε τους άλλους, τόσο περισσότερο σεβόμαστε τον εαυτό μας.  http://www.unesco.org/new/fileadmin/MULTIMEDIA/HQ/ERI/icons/quotes-R.png
Ιρίνα Μπόκοβα
Γενικός Διευθυντής της UNESCO
Οι φυλετικές διακρίσεις είναι ένα δηλητήριο που μειώνει τα άτομα και τις κοινωνίες, διαιωνίζει την ανισότητα και τροφοδοτεί την οργή, την πικρία και τη βία …

Η καταπολέμηση του ρατσισμού και όλων των μορφών διακρίσεων είναι ένα στήριγμα της ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής, ειδικά στις όλο και περισσότερο ποικιλόμορφες κοινωνίες μας. Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, η UNESCO καλεί όλα τα κράτη μέλη και τους εταίρους της να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να οικοδομήσουμε μια πιο συμμετοχική κοινωνία , δίνοντας ένα δικαιότερο κόσμο.

Ένα από τα ισχυρότερα οχυρά κατά των φυλετικών διακρίσεων σχηματίζεται από την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση και τη γνώση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο όνομα αυτών των προκαταλήψεων σε όλη την ιστορία. 
Σε αυτό το πνεύμα, η UNESCO συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς, τα μουσεία κοινωνικούς φορείς ,προτρέποντας τους να προσπαθήσουν για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που στιγματίζουν τα άτομα και τους λαούς εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους, την καταγωγή τους Για αυτό δεν είναι αρκετό για να αναγνωρίσουμε τις βλαβερές συνέπειες του ρατσισμού – χρειαζόμαστε επίσης τα εργαλεία και τα ένστικτα για να πολεμήσουμε και να καταδικάσουμε κάθε φορά που εμφανίζεται, σε οποιαδήποτε μορφή, από μικροαστική, καθημερινή ταπείνωση να επιδεινώνεται βία.
Αυτός ο αγώνας ξεκινά στο μυαλό του καθενός από εμάς, και πρέπει να μεταφέρεται με κάθε δυνατό τρόπο. . Μαζί με τους δημάρχους και άλλων αστικών φορέων στη Διεθνή Συνασπισμό της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς πόλεις (ICCAR) , η UNESCO έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη πολιτικών υπέρ της αστικής ένταξης, της μη διάκρισης και της διαφορετικότητας. 
Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη Μαριάννα Β και του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού των Πόλεων κατά του Ρατσισμού , η UNESCO έχει  ξεκινήσει με τις τοπικές  αρχές τις πολιτικές υποδοχής τους. Ο αθλητισμός είναι επίσης ένα ισχυρό μοχλό για την ένταξη και αυτός είναι ο λόγος της UNESCO να διεξάγει μια εκστρατεία με την  Juventus FC,το Ραδιόφωνο την Prisa και το Ίδρυμα Santillana για την καταπολέμηση του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, μέσα από τις εκστρατείες «#what χρώμα;» «Sin respeto  juego» και «# Together4InclusiveSport» με το Κέντρο Ανοχής στη Μόσχα.

Σήμερα Τρίτη  21-3-2017στον κεντρικό δρόμο της πόλης μας Κ. Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί καμπάνια με την συμμετοχή του 20ου Δημοτικού σχολείουκαι την ΠΡΑΞΙΣ
Η πόλη των Σερρών μετά από πρόταση του Ομίλου έχει ενταχθεί στο Συνασπισμό των πόλεων κατά του ρατσισμού της UNESCO πριν 10 χρόνια.

Ο ΜΓΣΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ συμμετέχει από το 2014 στην καμπάνια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου