Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

6 Απριλίου 2017. Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού και Ειρήνης


Η δύναμη του αθλητισμού
 Μήνυμα από Ιρίνα Μπόκοβα, Γενική Διευθύντρια της UNESCO
Αυτή η Διεθνής Ημέρα είναι μια ευκαιρία για να αυξήσει το πύχη για τη δύναμη του αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη.
Ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος για να συμπεριλάβει όλους 
Ιρίνα Μπόκοβα
UNESCO Γενικός Διευθυντής
Ο αθλητισμός είναι ένα πάθος που το συμμερίζονται  γυναίκες και άνδρες σε όλο τον κόσμο. Είναι μια δύναμη για τη σωματική ευεξία και κοινωνική χειραφέτηση. Είναι μια μηχανή για την ισότητα, ιδιαίτερα η ισότητα των φύλων, συμπεριλαμβάνει  όλους, ιδιαίτερα των πλέον μειονεκτούντων ατόμων. Δεν υπάρχει πιο ισχυρή πλατφόρμα από τον άθλητισμό για να γαλουχήσει τις αξίες που όλοι μοιραζόμαστε - αλληλεγγύη,  υπευθυνότητα,  σεβασμός, ειλικρίνεια, η ομαδική εργασία, τα κίνητρα της ισότητας και της αυτοεκτίμησης ... Ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος για να συμπεριλάβει όλους, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών, για την καταπολέμηση των στερεοτύπων , για να ενισχύσει τα θεμέλια για την ειρήνη σε υγιείς κοινωνίες.
Καθώς ο κόσμος προχωρά μπροστά το 2030 Ατζέντα για την αειφόρο ανάπτυξη , πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξει τον αθλητισμό να μην τον αφήσει κανείς πίσω. Αυτό είναι το πνεύμα οδήγηση της Διεθνή Χάρτη της UNESCO για την Φυσική Αγωγή, τη Φυσική Δραστηριότητα και Αθλητισμού , για να εξασφαλιστεί ο σεβασμός του θεμελιώδους δικαιώματος στον αθλητισμό για κάθε γυναίκα και άνδρα χωρίς διακρίσεις. Αυτό το ίδιο πνεύμα εμπνέει το έργο των εθελοντών σε όλο τον κόσμο, αφιερωμένη στην υποστήριξη του αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη, το έργο των οποίων θα επαινούμε σήμερα.
Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την ανάπτηξη και την Ειρήνη
Συμμετέχουν η Ε.Π.Σ Σερρών,η οικογένεια του ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ,τα σχολεία ASPnet for UNESCO,o Ομιλος Σερρών για UNESCO με την καμπάνια #WhiteCard

    http://www.ert.gr/serrei-stirixan-tin-pagkosmia-imera-athlitismou-sikonontas-lefki-karta/ 
   






















Για 4η χρονιά ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ .ο Ομιλος Σερρών για UNESCO ,η ΠΡΑΞΙΣ συμμετέχει στην Ημέρα Αθλητισμού και Ειρήνης που είναι στις 6 Απριλίου 2017 με την συμμετοχή των σχολείων ASPnet for UNESCO και την ομάδα ου Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ όλων των αθλημάτων του.
Περισσότερα
 https://www.april6.org/en/  
https://www.olympic.org/idsdp

http://www.peace-sport.org/wp-content/uploads/2017/07/Final-Report-Online.pdf
                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου