Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Η FIFA υποστηρίζει την εκστρατεία 16 ημερών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία

 #SafeHome


25 Νοεμβρίου 2021
Η FIFA και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεργάστηκαν για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και να υποστηρίξουν όσους κινδυνεύουν, κατά τη διάρκεια των 16 ημερών ακτιβισμού κατά της βίας με βάση το φύλο.
Η εκστρατεία ξεκινά κατά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και θα διαρκέσει μέχρι την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.
«Η βία δεν είναι ποτέ η λύση, ειδικά στο σπίτι, το οποίο πρέπει να είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους, και ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. «Είναι καταστατική υποχρέωση της FIFA να σέβεται όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα και ως οργανισμός, η FIFA θα προσπαθήσει να προωθήσει την προστασία αυτών των δικαιωμάτων.

Η εκστρατεία #SafeHome είναι τώρα στον δεύτερο χρόνο της και η FIFA θα συνεχίσει να κάνει τη φωνή του ποδοσφαίρου να ακουστεί για να ενισχύσει αυτό το μήνυμα έως ότου αυτές οι πράξεις δεν είναι πλέον μέρος της κοινωνίας μας.»
«Η πανδημία του COVID-19 έχει επιδεινώσει πολλές προκλήσεις και ανισότητες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βίας κατά των γυναικών», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Πρέπει όλοι μαζί να τερματίσουμε κάθε μορφή βίας και διακρίσεων.

Ο ΠΟΥ είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με τη FIFA και τους αστέρες του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών, να στηρίξει τους επιζώντες και να κάνει τις κοινωνίες μας ασφαλέστερες και υγιέστερες για όλους».
Η βία κατά των γυναικών παραμένει καταστροφικά διάχυτη και ξεκινά ανησυχητικά νεαρά, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, μία στις τρεις γυναίκες ηλικίας 15 ετών και άνω, περίπου 736 εκατομμύρια, υφίστανται σωματική ή/και σεξουαλική βία από οικείο σύντροφο ή σεξουαλική βία από μη σύντροφο – αριθμός που παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος την τελευταία δεκαετία. .
Αυτή η βία ξεκινά νωρίς: μία στις τέσσερις νεαρές γυναίκες (ηλικίας 15-24 ετών) που έχουν σχέση θα έχει ήδη βιώσει βία από έναν στενό σύντροφο μέχρι να φτάσει τα είκοσί της. Τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η έκθεση των γυναικών στη βία πιθανότατα έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 λόγω των lockdown και των διακοπών σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες υποστήριξης.
Η βία - σε όλες τις μορφές της - μπορεί να έχει αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία ενός ατόμου καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του. Συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο τραυματισμών, κατάθλιψης, αγχώδεις διαταραχές, μη προγραμματισμένες εγκυμοσύνες, σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις συμπεριλαμβανομένου του HIV και πολλών άλλων προβλημάτων υγείας και συνεπάγεται τεράστιο κόστος για τα νοικοκυριά, τις κοινότητες και τις κοινωνίες στο σύνολό τους.
Η εκστρατεία βίντεο με πέντε μέρη #SafeHome, η οποία υποστηρίζει το μήνυμα του ΠΟΥ για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών, δημοσιεύεται σε επτά γλώσσες τις επόμενες 16 ημέρες.

Η εκστρατεία αυξάνει την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους και υπογραμμίζει τις ενέργειες που μπορούν να ληφθούν για την πρόληψη και τον μετριασμό αυτών των κινδύνων μέσω συμβουλών και υποστήριξης επιζώντων. Υπάρχει επίσης περιεχόμενο που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του δράστη και ζητά πρόσθετη κυβερνητική προσπάθεια για την υποστήριξη όσων βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση.

Το #SafeHome περνά μηνύματα από 23 παλιούς και σημερινούς ποδοσφαιριστές, πολλοί από τους οποίους έχουν εκφράσει στο παρελθόν την καταδίκη τους για τη βία κατά γυναικών και παιδιών: Emmanuel Amuneke (NGA), Álvaro Arbeloa (ESP), Rosana Augusto (POR) , Vítor Baía (POR) Diego Benaglio (SUI), Sarah Essam (EGY) , Khalilou Fadiga (SEN), Matthias Ginter (GER), David James (ENG) Annike Krahn (GER), Rabah Madjer (ALG), Marco Materazzi (ITA) , Milagros Menéndez (ARG), Lúcia Moçambique (MOZ), Geremi Njitap (CMR) , Asisat Oshoala (NGA), Noemi Pascotto (ITA), Graham Potter (ENG) , Mikaël Silvestre (FRA), Kelly Smith (ENG), Óliver Torres (ESP) , Clémentine Touré (CIV) και Abel Xavier (POR).

Αυτοί οι παίκτες θα δημοσιεύσουν τη συνεισφορά τους #SafeHome στα κανάλια τους, ενώ η καμπάνια θα εμφανίζεται επίσης σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες της FIFA και του ΠΟΥ. Γραφικές εργαλειοθήκες παρέχονται επίσης στις 211 ενώσεις μέλη της FIFA για την περαιτέρω ενίσχυση των μηνυμάτων στην επικράτειά τους. «Για άλλη μια φορά, καλούμε τις ομοσπονδίες-μέλη της FIFA να δημοσιεύσουν προληπτικά λεπτομέρειες για εθνικές ή τοπικές γραμμές βοήθειας και υπηρεσίες υποστήριξης που μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε αισθάνεται ότι απειλείται από βία», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της FIFA. «Σε αυτό το πλαίσιο, Καλούμε επίσης τα μέλη μας να αναθεωρήσουν τα δικά τους μέτρα προστασίας χρησιμοποιώντας την εργαλειοθήκη FIFA Guardians, για να διασφαλίσουν ότι το ποδόσφαιρο είναι διασκεδαστικό και ασφαλές για όλους στο παιχνίδι μας, ειδικά για τα νεότερα μέλη της ποδοσφαιρικής κοινότητας. Αυτό πρεσβεύει η FIFA, και αυτό πρέπει να υποστηρίξει όλο το ποδόσφαιρο».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η FIFA υπέγραψαν μια τετραετή συνεργασία το 2019 για την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής μέσω του ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μνημόνιο κατανόησης ΠΟΥ-FIFA Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η FIFA υπέγραψαν μια τετραετή συνεργασία το 2019 για την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής μέσω του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μνημόνιο κατανόησης ΠΟΥ-FIFA Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η FIFA υπέγραψαν μια τετραετή συνεργασία το 2019 για την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής μέσω του ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μνημόνιο κατανόησης ΠΟΥ-FIFAεδώ , ενώ οι προηγούμενες καμπάνιες περιλαμβάνουν #ReachOut πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, Περάστε το μήνυμα για την εξάλειψη του κορωνοϊού και #BeActive στη Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη του ΟΗΕ.

https://www.who.int/news/item/02-08-2021-fifa-launches-reachout-campaign-for-better-mental-health

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου