Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

FI F A Ας προωθήσουμε την αρμονία με τη φύση και τη Γη.

 


Σήμερα είναι Ημέρα της Γης.

Η FIFA γνωρίζει πολύ καλά την ευθύνη της να διατηρήσει όχι μόνο το όμορφο παιχνίδι, αλλά και τον όμορφο πλανήτη μας.

Η αλλαγή στα καιρικά πρότυπα επηρεάζει το περιβάλλον και την πλούσια βιοποικιλότητά του.

Επηρεάζει τις ζωές ολόκληρων κοινοτήτων και απειλεί ακόμη και την ύπαρξη χωρών με χαμηλό

υψόμετρο και ολόκληρων νησιωτικών εθνών. Το ποδόσφαιρο δεν είναι απρόσβλητο από αυτές τις σημαντικές αλλαγές και σε όλο τον κόσμο επηρεάζεται το ποδόσφαιρο βάσης, το ψυχαγωγικό, το ερασιτεχνικό και η ελίτ.

Το φετινό θέμα της Ημέρας της Γης είναι: Επενδύστε στον πλανήτη μας. Μια ομάδα ανθρώπων που έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει αυτό το μάντρα είναι οι εθελοντές βιωσιμότητας της FIFA στο Κατάρ.

Συμβάλλοντας στη θετική διαφορά στην παροχή βιώσιμων, προσβάσιμων, χωρίς αποκλεισμούς και φιλικών προς το περιβάλλον αθλητικών εκδηλώσεων.

https://www.fifa.com/social-impact/fifa-foundation/sustainability/news/invest-in-our-planet-on-world-earth-day


Όταν η Μητέρα Γη μας στέλνει ένα μήνυμα

Η Μητέρα Γη προτρέπει ξεκάθαρα μια έκκληση για δράση. Η φύση υποφέρει. Οι ωκεανοί γεμίζουν με πλαστικό και γίνονται πιο όξινοι. Η υπερβολική ζέστη , οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους. Ακόμη και αυτές τις μέρες, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τον COVID-19 , μια παγκόσμια πανδημία υγείας που συνδέεται με την υγεία του οικοσυστήματος μας.

Η κλιματική αλλαγή , οι ανθρωπογενείς αλλαγές στη φύση καθώς και εγκλήματα που διαταράσσουν τη βιοποικιλότητα, όπως η αποψίλωση των δασών, η αλλαγή χρήσης γης, η εντατικοποίηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας ή το αυξανόμενο παράνομο εμπόριο άγριας ζωής, μπορούν να επιταχύνουν την ταχύτητα της καταστροφής του πλανήτη.

Αυτή είναι η πρώτη Ημέρα της Μητέρας Γης που γιορτάζεται στο πλαίσιο της Δεκαετίας του ΟΗΕ για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων . Τα οικοσυστήματα υποστηρίζουν όλη τη ζωή στη Γη. Όσο πιο υγιή είναι τα οικοσυστήματα μας, τόσο πιο υγιής είναι ο πλανήτης - και οι άνθρωποι του. Η αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικοσυστημάτων μας θα βοηθήσει στον τερματισμό της φτώχειας, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην πρόληψη της μαζικής εξαφάνισης. Αλλά θα τα καταφέρουμε μόνο αν όλοι παίξουν ρόλο.

Για αυτή τη Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης, ας υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας - περισσότερο από ποτέ - ότι χρειαζόμαστε μια στροφή σε μια πιο βιώσιμη οικονομία που λειτουργεί τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τον πλανήτη. Ας προωθήσουμε την αρμονία με τη φύση και τη Γη. Γίνετε μέλος στο παγκόσμιο κίνημα για να αποκαταστήσετε τον κόσμο μας!

Κάνοντας ειρήνη με τη φύση

Η έκθεση «Κάνοντας Ειρήνη με τη Φύση: Ένα επιστημονικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων του κλίματος, της βιοποικιλότητας και της ρύπανσης» μεταφράζει την τρέχουσα κατάσταση της επιστημονικής γνώσης σε ξεκάθαρα, ξεκάθαρα και εύπεπτα μηνύματα βασισμένα σε γεγονότα, τα οποία μπορεί να συσχετιστεί και να παρακολουθήσει ο κόσμος. Γνωρίστε την τρέχουσα κατάσταση των επειγόντων ζητημάτων του κόσμου και τις ευκαιρίες επίλυσής τους.

https://www.un.org/en/observances/earth-day



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου