Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόγραμμα IOC Young Leaders: Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοιχτές



Πρόγραμμα IOC Young Leaders: Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοιχτές

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αιτήσεις είναι πλέον ανοιχτές για την έκτη γενιά του προγράμματος Young Leaders της ΔΟΕ,https://olympics.com/ioc/sport-and-active-society/young-leaders   που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Ολυμπιακό Εταίρο Panasonic. Το πρόγραμμα στοχεύει να υποστηρίξει τους νέους στην ανάπτυξη και υλοποίηση κοινωνικών έργων που χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για την επίλυση προβλημάτων στις κοινότητές τους.

Κάθε νέος που στοχεύει να αξιοποιήσει τη δύναμη του αθλητισμού για να κάνει θετική διαφορά στην κοινότητά του μπορεί να υποβάλει αίτηση έως τις 20 Οκτωβρίου 2022 και να εγγραφεί στο υποχρεωτικό αρχικό εκπαιδευτικό σπριντ διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων ως το πρώτο βήμα στη διαδικασία αίτησηςhttps://olympics.com/ioc/sport-and-active-society/young-leaders/application

. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το βήμα και με βάση την ιδέα του έργου που υποβλήθηκε, 25 Νέοι Ηγέτες της ΔΟΕ θα επιλεγούν για να επωφεληθούν από ένα ολοκληρωμένο τετραετές πρόγραμμα, παρέχοντάς τους χρηματοδότηση, υποστήριξη δικτύου, εργαλεία και τεχνογνωσία για να γίνουν επιτυχημένοι κοινωνικοί επιχειρηματίες και θετικό αντίκτυπο μέσω του αθλητισμού.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες της αίτησης εδώ

Το Πρόγραμμα Young Leaders της ΔΟΕ αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της ΔΟΕ να υποστηρίξει τους νέους και να τους ενδυναμώσει να γίνουν φορείς κοινωνικών αλλαγών μέσω του αθλητισμού, ενισχύοντας παράλληλα τον ρόλο του αθλητισμού ως παράγοντα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει καλύτερα τους επιλεγμένους νέους ηγέτες για την επίλυση τοπικών προβλημάτων μέσω αθλητικών πρωτοβουλιών βάσης και βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων. Αυτό περιλαμβάνει ένα υποχρεωτικό διαδικτυακό σπριντ μάθησης τεσσάρων εβδομάδων, μια μικτή προσέγγιση μάθησης με μηνιαίες δραστηριότητες και διαπροσωπικές εκδηλώσεις, εβδομαδιαίες ενότητες μάθησης και ευκαιρίες ηγεσίας, αλλά και συνολικά 10.000 CHF σε αρχική χρηματοδότηση σε κάθε συμμετέχοντα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών .

        Αλλάζοντας ζωές με έργα σε όλο τον κόσμο

  «Το να υποστηρίξουμε τη ΔΟΕ τα σχέδιά μας μέσω του προγράμματος Young Leaders είναι εκπληκτικό», σχολίασε η Σοφία Παπαμιχαλοπούλου ΟΛΥ, σημερινή Νέα Αρχή της ΔΟΕ από την Κύπρο, της οποίας το έργο στοχεύει στη δημιουργία μιας πιο ολοκληρωμένης κυπριακής κοινωνίας. «Μας δόθηκαν οι πόροι που απαιτούνται για να κάνουμε αυτά τα έργα και, επιπλέον, μια εξαιρετική πλατφόρμα για προβολή και προώθηση. Με αυτή την υποστήριξη δημιουργούμε μοναδικά έργα σε όλο τον κόσμο.»

 «Όταν άκουσα για την ευκαιρία με τους Νέους Ηγέτες της ΔΟΕ, ενθουσιάστηκα πραγματικά», σχολίασε η Jemima Montag, OLY, μια τρέχουσα νεαρή ηγέτης της ΔΟΕ από την Αυστραλία, της οποίας το έργο Play On εστιάζει στη συμμετοχή στον αθλητισμό. «Από τότε που συμμετείχα στο πρόγραμμα, υπήρξε μεγάλη προσωπική ανάπτυξη για μένα καθώς και ζωές να επηρεάσουν πραγματικά τις ορισμένων νέων γυναικών και κοριτσιών».

 «Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Young Leaders της ΔΟΕ με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι είμαι λίγο πιο γενναίος από όσο νόμιζα. Και έχω να ισορροπήσω την καρδιά και το μυαλό μου όταν πρόκειται να λάβω αποφάσεις που σχετίζονται με το κοινωνικό έργο που αναπτύσσω». Η Layana de Souza είναι ένας νεαρός ηγέτης της ΔΟΕ από τη Βραζιλία, της οποίας το έργο στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας και της κακής ποιότητας εκπαίδευσης μέσω του μπάσκετ.

Το πρόγραμμα Young Leaders της ΔΟΕ

Το πρόγραμμα Young Leaders της ΔΟΕ, το οποίο ξεκίνησε το 2016, δίνει τη δυνατότητα στους νέους να αξιοποιήσουν τη δύναμη του αθλητισμού για να κάνουν θετική διαφορά στις κοινότητές τους. Κάθε έργο προωθεί τις Ολυμπιακές αξίες και αρχές όπως ο σεβασμός, η ανεκτικότητα, η ειρήνη και η ισότητα των φύλων, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει ένα συγκεκριμένο τοπικό πρόβλημα. Μέχρι στιγμής, οι Young Leaders της ΔΟΕ έχουν παραδώσει 141 έργα που ηγούνται του αθλητισμού, τα οποία ωφελούν άμεσα περισσότερα από 35.000 άτομα. Το πρόγραμμα έχει ενδυναμώσει 90 νέους ηγέτες από 66 χώρες. Επιπλέον, 18 νέοι ηγέτες της ΔΟΕ υπηρετούν ως μέλη της επιτροπής της ΔΟΕ, ενισχύοντας τη θέση των νέων στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον του αθλητισμού.

Η συνεχής υποστήριξη του παγκόσμιου Ολυμπιακού Συνεργάτη Panasonic

Το πρόγραμμα Young Leaders της ΔΟΕ υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Εταίρο Panasonic από το 2017 και αυτό θα συνεχιστεί έως το 2024. Η Panasonic, ως ιδρυτικός εταίρος του προγράμματος, έχει δεσμευτεί να υποστηρίζει τους νέους ηγέτες της ΔΟΕ μέσω διαφορετικών πρωτοβουλιών, για παράδειγμα παρέχοντας δημιουργική και τεχνολογική τεχνογνωσία, μαζί με το δίκτυο επηρεαστών και πρεσβευτών της, για να εμπνεύσει τους Νέους Ηγέτες και να τους εξοπλίσει με τις δεξιότητες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να ενισχύσουν τα έργα τους.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την υποστήριξη της Panasonic για το πρόγραμμα. 

https://holdings.panasonic/global/olympic/iocyoungleaders.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου