Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού



 


Ο Π.Ο.Υ κυκλοφόρησε ένα νέο διαδραστικό chatbot για την υγεία των γυναικών. Το πρώτο σύνολο μηνυμάτων που θα συμπεριληφθούν σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού, εγκαίρως για τον , που παρατηρείται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο.

Το νέο chatbot, το οποίο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Viber για να παρέχει πληροφορίες υγείας απευθείας στα κινητά τηλέφωνα των συνδρομητών, είναι το τελευταίο της σειράς. Προηγούμενα chatbots διέδωσαν πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19, την ψυχική υγεία και τη διακοπή του καπνίσματος.

Τα άτομα που εγγράφονται στο νέο chatbot θα βρουν πληροφορίες για το πώς να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, τα συμπτώματα και τις θεραπευτικές επιλογές. Αρχικά κυκλοφόρησε στα αγγλικά, ελληνικά, ουγγρικά, ρωσικά και ουκρανικά, το chatbot θα είναι σύντομα διαθέσιμο και σε άλλες γλώσσες. Πολύχρωμα αυτοκόλλητα με υποστηρικτικά συνθήματα είναι επίσης διαθέσιμα στην πλατφόρμα για κοινή χρήση.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία πρωτοβουλιών όπως αυτή για τον εφοδιασμό των ανθρώπων με τη γνώση που τους επιτρέπει να φροντίζουν καλύτερα την υγεία τους, ο Δρ Bente Mikkelsen, Διευθυντής του Τμήματος Μη Μεταδοτικών Ασθενειών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δήλωσε: «Χαίρομαι που βλέπω αυτή η νέα πρωτοβουλία για την καλύτερη ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, που είναι πλέον η πιο κοινή μορφή καρκίνου παγκοσμίως. Το να ξέρεις τι να ψάξεις και πότε να αναζητήσεις φροντίδα μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές ».

Η ανταλλαγή μηνυμάτων για άλλα θέματα υγείας των γυναικών αναμένεται να κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα τους επόμενους μήνες.

https://www.who.int/news/item/20-10-2021-who-launches-women-s-health-chatbot-with-messaging-on-breast-cancer

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/breast-cancer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου