Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Πρόσκληση στα σχολεία εστειλε ο Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ να συμμετέχουν στην COP26 !


Στην 26η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη από την 1η έως τις 12 Νοεμβρίου έκανε πρόσκληση ο ΜΓΣ Πανσερραικός στα σχολεία του νομού μας να συμμετέχουν στο πλαίσιο της δράσης για το περιβάλλον στο πλαίσιο του καινουργιου προγραμματος του υπουργείου παιδείας για τις σχολικές δράσεις τους.

Καλώς ορίσατε στους φανταστικούς μας σχολικούς πόρους COP26Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να βοηθήσετε τα παιδιά να μάθουν τα πάντα για την 26η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη από την 1η έως τις 12 Νοεμβρίου. Αυτό περιλαμβάνει ένα εύχρηστο PowerPoint γεμάτο συναρπαστικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό γεγονός. Θα ήταν ένας φανταστικός τρόπος για να ενισχύσουν τη μάθησή τους για την κλιματική κρίση, ενώ θα τους ενθάρρυνε να σχηματίσουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με το εάν έχουν γίνει αρκετά για να την σταματήσουν.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους σχολικούς πόρους COP26;

Αυτοί οι σχολικοί πόροι COP26 είναι ιδανικοί για να διδάξουν στα παιδιά περισσότερα για την επιστήμη της κλιματικής αλλαγής, καθώς και να τα ενθαρρύνουν να ενδιαφέρονται ενεργά για τρέχοντα γεγονότα που τα επηρεάζουν.

Αυτό είναι απίστευτα σημαντικό, καθώς τα παιδιά του σήμερα θα είναι οι αποφάσεις λήψης του αύριο. Ως εκπαιδευτικοί, έχετε τη δύναμη να τους ενθαρρύνετε να μεγαλώσουν έχοντας επίγνωση των πιεστικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Πόροι όπως το COP26 KS1 PowerPoint , το LKS2 PowerPoint και το UKS2 PowerPoint είναι ιδανικοί για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν την κριτική σκέψη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων που χρειάζονται για να το κάνουν αυτό.

Δοκιμάστε να συνδυάσετε τους σχολικούς μας πόρους COP26 με τις άλλες δραστηριότητες και τα φύλλα εργασίας μας σχετικά με την κλιματική κρίση:

Εάν σχεδιάζετε ένα συναρπαστικό μάθημα σχετικά με την κλιματική κρίση και το περιβάλλον, ίσως θα θέλατε να ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις άλλες θαυμάσιες πηγές μας για το θέμα. Έχουμε όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε, συμπεριλαμβανομένου ενός φανταστικού συνόλου πόρων που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον David Attenborough και το WWF.

Εδώ είναι μερικά μόνο που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσουν:

Τι είναι το COP26;

COP σημαίνει Διάσκεψη των Μερών. Είναι μια πολύ μεγάλη και σημαντική συνάντηση που λαμβάνει χώρα μεταξύ εκπροσώπων όλων των χωρών που είναι μέλη της Σύμβασης Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC). Η COP26 θα είναι η 26η από αυτές τις συναντήσεις, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 12 Νοεμβρίου στη Γλασκώβη.

Η UNFCCC είναι μια ομάδα 197 κομμάτων (165 από αυτά υπογράφοντα), συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος λόγω της κλιματικής κρίσης.

Στη συνάντηση, αρχηγοί κρατών, εμπειρογνώμονες για το κλίμα και αγωνιστές θα συναντηθούν για να συζητήσουν τα πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν οι χώρες. Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος της COP26, όλες οι χώρες θα έχουν συμφωνήσει σε ένα σύνολο στόχων και δράσεων που μπορούν να λάβουν για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση μιας κλιματικής έκτακτης ανάγκης.

Διδάξτε στα παιδιά περισσότερα για αυτό το θέμα με τις φανταστικές σχολικές πηγές COP26.

Υλικό για τον εκπαιδευτικό έχει δημιουργηθεί από τηνTwinkl σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής (WWF) & Συνεργάτες.

Υλικό που θα χρησιμοποιησουν οι εκπαιδευτικοί εδω  https://www.twinkl.gr/resources/twinkl-partnerships/cop26?mc_cid=aae3efca8b&mc_eid=55d72c4574

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου