Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Η FIFA και ο ΟΗΕ ξεκινούν εκστρατεία υγιεινής διαβίωσης, για να αξιοποιήσουν τις «τεράστιες δυνατότητες» του παγκόσμιου παιχνιδιού



 4 Οκτωβρίου 2019

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και το παγκόσμιο κυβερνών όργανο ποδοσφαίρου, FIFA, ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Υπογράφοντας ένα  μνημόνιο κατανόησης  στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ στη Γενεύη, και οι δύο οργανισμοί δεσμεύτηκαν σε μια τετραετή συνεργασία που θα προωθήσει την υγιεινή ζωή μέσω του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, διαδίδοντας ενδεχομένως το μήνυμα σε τεράστιους αριθμούς: «Ο μισός κόσμος παρακολούθησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 », δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά την έναρξη της συνεργασίας. «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες να συνεργαστούμε για να προσεγγίσουμε δισεκατομμύρια ανθρώπους με πληροφορίες για να τους βοηθήσουμε να ζήσουν μεγαλύτερη πιο υγιή ζωή».

Η FIFA εκπροσωπήθηκε στην έναρξη από τον Πρόεδρό της, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύνδεση μεταξύ των δύο παγκόσμιων οργανισμών: «Το ποδόσφαιρο είναι μια μοναδική, καθολική γλώσσα και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα και το δίκτυό μας για να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες υγείας και προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής σε όλο τον κόσμο».

Δείχνει στα τσιγάρα την κόκκινη κάρτα

Οι προσπάθειες να πειστούν οι θεατές να κόψουν το κάπνισμα θα ενταθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του ΠΟΥ και της FIFA, οι οποίες έχουν ήδη συνεργαστεί σε εκστρατείες κατά του καπνίσματος, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Ο ΠΟΥ θα συνεργαστεί με τη FIFA για να εξασφαλίσει περιβάλλοντα χωρίς καπνό σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το διοικητικό όργανο, να ενθαρρύνει τις εθνικές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου να υιοθετήσουν πολιτικές χωρίς καπνό και να παράσχει τεχνικές συμβουλές στη FIFA για μια σειρά από θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής και της πρόληψης ασθενειών.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών, κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν εθνικές ενώσεις, ποδοσφαιριστές, προπονητές και εθελοντές, θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να κινηθούν μέσα από δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Η σημασία του αθλητισμού στη συγκέντρωση ανθρώπων και κοινοτήτων γύρω από έναν συλλογικό σκοπό έχει αναγνωριστεί από καιρό από το Σύστημα των Ηνωμένων Εθνών: γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη τον Απρίλιο, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας  Amina Mohammed επεσήμανε ότι η  Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη  προσδιόρισε τον αθλητισμό ως «ενισχυτή της βιώσιμης ανάπτυξης».


Στόχοι της ομάδας ΠΟΥ/FIFA:

  • Υποστηρίξτε υγιεινούς τρόπους ζωής μέσω του ποδοσφαίρου.
  • Εφαρμόστε πολιτικές για να διασφαλίσετε ότι η FIFA και οι εθνικές εκδηλώσεις ποδοσφαίρου θα είναι χωρίς καπνό, με τον ΠΟΥ να παρέχει συμβουλές για θέματα υγείας.
  • Αναπτύξτε μόνιμες βελτιώσεις στην υγεία και την ασφάλεια στις εκδηλώσεις της FIFA.
  • Αναπτύξτε προγράμματα και πρωτοβουλίες για να αυξήσετε τη συμμετοχή στη σωματική δραστηριότητα παίζοντας «το όμορφο παιχνίδι» σε όλα τα επίπεδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου