Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Τα Ηνωμένα Έθνη εγκαινιάζουν την Πρωτοβουλία Football for Goals . Η αρχή της δράσης!!!!




 


Τα Ηνωμένα Έθνη εγκαινιάζουν την Πρωτοβουλία Football for Goals, η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών συμμετέχει ως εναρκτήριο μέλος


Σήμερα, την πρώτη ημέρα του EURO 2022 Γυναικών της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA), τα Ηνωμένα Έθνη εγκαινιάζουν το Football for the Goals, μια νέα πρωτοβουλία του Οργανισμού που παρέχει μια πλατφόρμα για την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα να συνεργαστεί και να υποστηρίξει για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η UEFA, η οποία παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2021 τη δική της στρατηγική βιωσιμότητας «Δύναμη μέσω της ενότητας», με επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον, εντάσσεται στην πρωτοβουλία ως το εναρκτήριο μέλος της.

Μια πρωτοβουλία υπό την ηγεσία και τη διαχείριση των Ηνωμένων Εθνών, το Football for the Goals θα αξιοποιήσει τη δύναμη του ποδοσφαίρου όχι μόνο για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και την αναγνώριση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, αλλά για να επιτύχει αλλαγή συμπεριφοράς και βιώσιμες πρακτικές στον ποδοσφαιρικό κλάδο.

Το Football for the Goals ξεκίνησε με μια εικονική εκδήλωση στις 8 π.μ. EDT/2 μ.μ. CET σήμερα, με μια συνομιλία με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Amina Mohammed και τον Πρόεδρο της UEFA Aleksander Čeferin. Αυτή η κυκλοφορία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα των Ηνωμένων Εθνών στο YouTube.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς του ποδοσφαίρου — από συνομοσπονδίες, εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα και συλλόγους, μέχρι παίκτες, ενώσεις παικτών, οργανωμένες ομάδες φιλάθλων, καθώς και μέσα ενημέρωσης και εμπορικοί εταίροι — καλούνται να συμμετάσχουν στο Football for the Goals και να γίνουν ενεργοί παράγοντες αλλαγής δεσμευόμενοι να υιοθετούν τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναπτύσσουν βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές και ενεργούν ως πρωταθλητές του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης. Τα μέλη θα χρησιμοποιήσουν την ορατότητα και τη δύναμή τους για προβολή μέσω τουρνουά, παικτών, προβολής εταιρικών σημάτων, μέσων ενημέρωσης και κοινοτήτων θαυμαστών για να αυξήσουν το προφίλ των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω ενίσχυσης και υπεράσπισης. Μέσω των δεσμεύσεών τους, θα αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους Στόχους και θα δείξουν πώς οι βιώσιμες πρακτικές μπορούν να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό μοντέλο, συμπεριλαμβανομένου του αθλητισμού.

Για να τονίσει τη δυνατότητα εφαρμογής των δεσμεύσεων που περιγράφονται στο Ποδόσφαιρο για τους Στόχους, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νορβηγίας ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα που δείχνει πώς οι εθνικές της ομάδες, οι ομάδες ποδοσφαίρου και τα πρωταθλήματα βάσης και ο εταίρος της στα μέσα ενημέρωσης θα συνεργαστούν για να υποστηρίξουν το Βιώσιμο Αναπτυξιακούς Στόχους και θα συνεργαστεί στενά με τα Ηνωμένα Έθνη για να μοιραστεί τα αποτελέσματα με όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Football for the Goals. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία και να δεσμευτούν για ένα βιώσιμο μέλλον ενθαρρύνονται να μάθουν περισσότερα στην ιστοσελίδα Football for the Goals, στη διεύθυνση www.un.org/FootballForTheGoals .

«Τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν την ισχυρή φωνή που φέρει το ποδόσφαιρο στην παγκόσμια κοινότητα και τον ρόλο που μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο στην ευαισθητοποίηση για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω της δημοτικότητας του παιχνιδιού. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, είναι και το πιο προσιτό», είπε η κ. Μοχάμεντ. «Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάλα για να ενωθούν οι άνθρωποι. Κάθε μέρα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίζουν το παιχνίδι, είτε σε ένα αυτοσχέδιο γήπεδο, είτε σε μια αυλή σχολείου είτε σε ένα γιγάντιο στάδιο. Γι' αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που ξεκινάμε αυτή την πρωτοβουλία. Το Football for the Goals προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του κόσμου σε δράση σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

«Χαίρομαι που τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν την ισχυρή φωνή που έχει το ποδόσφαιρο στην παγκόσμια κοινότητα και τον ρόλο που μπορούμε να διαδραματίσουμε στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της δημοτικότητας του παιχνιδιού», είπε ο κ. Čeferin. «Η UEFA, ως εναρκτήριο μέλος του Football for the Goals, φιλοδοξεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο ως εκφραστής της αλλαγής στον αθλητισμό, συμβάλλοντας στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και εισάγοντας πιο βιώσιμα επιχειρηματικά και λειτουργικά μοντέλα στον ποδοσφαιρικό κλάδο. Είμαι πεπεισμένος ότι, εάν το ποδόσφαιρο ενωθεί και συνδυάσει τη δύναμή του για να οδηγήσει σε βιώσιμες αλλαγές, θα μπορέσει να έχει ισχυρό και μακροχρόνιο θετικό αντίκτυπο. Ως UEFA, πρέπει να δώσουμε το σωστό παράδειγμα προς τη βιώσιμη αλλαγή και να εμπνεύσουμε άλλους να ακολουθήσουν».

Το Football for the Goals ακολουθεί επιτυχημένες συνεργασίες μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και δημιουργικών φορέων, οργανισμών μέσων ενημέρωσης και της βιομηχανίας εκδόσεων και κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ άλλων, για την προώθηση της δράσης για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σχετικά με το ποδόσφαιρο για τα γκολ

Το Football for the Goals είναι μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών που συνεργάζεται με τους φορείς του ποδοσφαίρου και τους κύριους παράγοντες για να αξιοποιήσει τη δύναμη εξάπλωσης του ποδοσφαίρου και το παγκόσμιο αποτύπωμα του αθλήματος στην προώθηση της βιωσιμότητας, της ισότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δράσης για το κλίμα, προωθώντας δράσεις και πρακτικές που υποστηρίζουν την επίτευξη του Βιώσιμου Στόχοι Ανάπτυξης.

Το Football for the Goals καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων συνομοσπονδιών, ομοσπονδιών, ενώσεων μελών, πρωταθλημάτων, συλλόγων, παικτών, ενώσεων παικτών, αθλητικών μέσων και οργανωμένων ομάδων φιλάθλων να γίνουν φορείς αλλαγής δεσμευόμενοι στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. αναπτύσσοντας βιώσιμες πρακτικές και ενεργώντας ως πρωταθλητές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Τα μέλη αναγνωρίζουν την ευθύνη της ποδοσφαιρικής κοινότητας να αναλάβει δράση για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή, την ισότητα και την ισότητα για τους ανθρώπους παντού.

Σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης υιοθετήθηκαν από παγκόσμιους ηγέτες στην ιστορική Σύνοδο Κορυφής για την Αειφόρο Ανάπτυξη τον Σεπτέμβριο του 2015. Περιλαμβάνοντας τα πάντα, από την υγεία μέχρι την ισότητα των φύλων και την εκπαίδευση, οι Στόχοι κινητοποιούν προσπάθειες σε όλο τον κόσμο για τον τερματισμό όλων των μορφών φτώχειας, την καταπολέμηση των ανισοτήτων και την αντιμετώπιση του κλίματος αλλάξουν έως το 2030, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω.

Σχετικά με την UEFA

Η UEFA είναι το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ο οργανισμός-ομπρέλα για 55 εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες σε όλη την ήπειρο. Οι στόχοι του είναι, μεταξύ άλλων, η προώθηση του ποδοσφαίρου σε πνεύμα ενότητας, αλληλεγγύης, ειρήνης, κατανόησης και ευγενούς παιχνιδιού, χωρίς διακρίσεις, και η προώθηση και προστασία των ηθικών προτύπων και της χρηστής διακυβέρνησης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Πατήστε Επαφές

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Carlos Islam, Ηνωμένα Έθνη, στο email:  islamc@un.org , ή στο τηλ.: +1 212 963 2985; ή UEFA Media & Public Relations στο email:  media@uefa.ch, ή τηλ.: +41 848 04 27 27.



O M.G.S PANSERRAIKOS  ΠΡΏΤΟ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου