Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Η FIFA ξετεχνολογίας και καινοτομίας της μέσω αναλύσεων από ειδικούς.κίνησε τα Ερευνητικά της Ινστιτούτα, με στόχο να συνεχίσει να βελτιώνει τα τμήματα

 


Η FIFA ξεκίνησε τα Ερευνητικά της Ινστιτούτα τεχνολογίας και καινοτομίας της μέσω αναλύσεων από ειδικούς.κίνησε τα Ερευνητικά της Ινστιτούτα, με στόχο να συνεχίσει να βελτιώνει τα τμήματα 

Αυτό θα παραδοθεί σε τρεις τομείς - εκ των οποίων ο ένας θα εγγυάται ένα συγκεκριμένο ποσό τεχνικών και ανθρώπινων πόρων που διατίθενται σε σχετικούς ερευνητικούς τομείς εντός της υποδιαίρεσης Τεχνολογίας & Καινοτομίας Ποδοσφαίρου της FIFA.

Φαίνεται επίσης να ωφελήσει άλλα αθλήματα δημοσιεύοντας ευρήματα σε περιοδικά με κριτές.

Τέλος, φαίνεται να παρέχει «εμπειρικά στοιχεία» για την καθοδήγηση συζητήσεων εντός των Τεχνικών Συμβουλευτικών Ομάδων του Προγράμματος Ποιότητας της FIFA, οι οποίες αναπτύσσουν πρότυπα δοκιμών για κάθε προϊόν που δημιουργείται από τον οργανισμό.

Τα τρία ινστιτούτα που επιλέχθηκαν είναι τα Labosport, Sports Labs και Victoria University.

Η Labosport έχει εργαστεί για την ανάπτυξη του χλοοτάπητα ποδοσφαίρου με τη FIFA από το 2001, και τώρα ασχολείται με την τεχνολογία γραμμής τέρματος, τις επιφάνειες σάλας σάλας και τα γκολ ποδοσφαίρου.

Η τεχνολογία οφσάιντ θα είναι ένας από τους τομείς όπου η FIFA θα προσπαθήσει να βελτιώσει ©Getty Images
Η τεχνολογία οφσάιντ θα είναι ένας από τους τομείς όπου η FIFA θα προσπαθήσει να βελτιώσει ©Getty Images

Η κύρια συνεισφορά του στα Ερευνητικά Ινστιτούτα είναι η επιτάχυνση έργων για την κατανόηση των επιφανειών παιχνιδιού και τη βελτίωσή τους.

Η Sports Labs συνεργάζεται με τη FIFA από το 2005 σε δοκιμές επιφανειών και αθλητικού εξοπλισμού και έκτοτε έχει γίνει βασικός συνεργάτης της ομάδας έρευνας και προτύπων.

Η συνεργασία τους στην έρευνα θα επικεντρωθεί σε νέες μεθόδους δοκιμών για την τεχνολογία όπως το οφσάιντ και νέες τεχνικές μέτρησης για την ποιότητα των ποδοσφαίρου.

Το Πανεπιστήμιο Victoria συνεργάζεται με τη FIFA από το 2016 για να καθορίσει τη σκοπιμότητα και την ακρίβεια των Ηλεκτρονικών Συστημάτων Παρακολούθησης Απόδοσης.

Τώρα, 40 διαφορετικά συστήματα παρακολούθησης έχουν αξιολογηθεί από τη FIFA από τότε.

Η παρακολούθηση έχει πλέον επεκταθεί σε συνεργάτες εκπομπής, όπως και η σκελετική παρακολούθηση, λόγω του έργου του Πανεπιστημίου Victoria.

Η κύρια εστίασή τους είναι να συνεργαστούν με τη FIFA για να κατανοήσουν πώς να βελτιώσουν το παιχνίδι.

Για να γίνει Ερευνητικό Ινστιτούτο FIFA, ένας οργανισμός πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε χρόνια συνεργασίας στην υποδιαίρεση Football Technology & Innovation, πρέπει να διαθέσει ένα σύνολο ερευνητικών πόρων σε συμφωνημένα ερευνητικά έργα της FIFA, πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε επιστημονικές δημοσιεύσεις με ειδικούς πόρους να δημοσιεύει και να επιδεικνύει διεπιστημονικές ερευνητικές δεξιότητες.

Η επόμενη περίοδος αιτήσεων έχει προγραμματιστεί από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2024 και είναι ανοιχτή κάθε δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου