Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

M G S PANSERRAIKOS, member to* FOOTBALL FOR THE GOALS* !!!

 




Μεγάλη τιμή και χαρά για το Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ η ένταξη του, στο πρόγραμμα συνεργασιας με την παγκόσμια κοινωνία για προωθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ .

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΈΑ ΜΑΣ,Η ΣΥΝΈΧΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΘΕΜΆΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ  THΣ FFTG, EINAI ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ !


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ  FFTG !!

Μια πρωτοβουλία υπό την ηγεσία και τη διαχείριση του ΟΗΕ, το Football for the Goals (FFTG) θα αξιοποιήσει τη δύναμη του ποδοσφαίρου, όχι μόνο για την ευαισθητοποίηση και την αναγνώριση των SDGs, αλλά για την επίτευξη αλλαγής συμπεριφοράς και βιώσιμων πρακτικών στον ποδοσφαιρικό κλάδο και για την έμπνευση παγκόσμια βάση θαυμαστών του παιχνιδιού.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς του ποδοσφαίρου – από συνομοσπονδίες, εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα και συλλόγους, μέχρι παίκτες, ενώσεις παικτών, ομάδες φιλάθλων, καθώς και μέσα ενημέρωσης και εμπορικοί εταίροι – καλούνται να συμμετάσχουν στο FFTG και να γίνουν ενεργοί φορείς αλλαγής δεσμευόμενοι να υιοθετήσουν τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αναπτύξουν βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές και να ενεργήσουν ως πρωταθλητές ΣΒΑ. Τα μέλη θα χρησιμοποιήσουν την ορατότητά τους και τη δύναμη προβολής τους μέσω τουρνουά, παικτών, προβολής εταιρικών σημάτων, μέσων ενημέρωσης και κοινοτήτων θαυμαστών για να αυξήσουν το προφίλ των SDGs μέσω της ενίσχυσης και της υπεράσπισης. Μέσω των δεσμεύσεών τους, θα αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους ΣΒΑ και θα δείξουν πώς οι βιώσιμες πρακτικές μπορούν να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό μοντέλο, συμπεριλαμβανομένου του αθλητισμού.

Για να τονίσει τη δυνατότητα εφαρμογής των δεσμεύσεων που περιγράφονται στο FFTG, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νορβηγίας εγκαινιάζει ένα πιλοτικό έργο που δείχνει πώς οι εθνικές της ομάδες, το ποδόσφαιρο βάσης και τα πρωταθλήματα, και ο εταίρος τους στα μέσα ενημέρωσης, θα συνεργαστούν για να υποστηρίξουν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). ποδόσφαιρο, και θα συνεργαστεί στενά με τα Ηνωμένα Έθνη για να μοιραστεί τα αποτελέσματα με όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο FFTG.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία και να δεσμευτούν για ένα βιώσιμο μέλλον ενθαρρύνονται να μάθουν περισσότερα στην ιστοσελίδα Football for the Goals .

Amina J. Mohammed, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών



Το Football for the Goals ακολουθεί επιτυχημένες συνεργασίες μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και δημιουργικών φορέων, οργανισμών μέσων ενημέρωσης και της βιομηχανίας εκδόσεων και κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ άλλων, για την προώθηση της δράσης για τους SDG. Για την UEFA, η FFTG ενισχύει και εμβαθύνει περαιτέρω τις ήδη υπάρχουσες θεσμικές της σχέσεις με το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, όπως με το Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη (UNOG) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), αλλά και με την Οικονομική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ευρώπη. (UNECE) ή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO).


Σχετικά με το ποδόσφαιρο για τα γκολ

Το Football for the Goal είναι μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών που συνεργάζεται με φορείς του ποδοσφαίρου και σημαντικούς παράγοντες για να αξιοποιήσει τη δύναμη προβολής του ποδοσφαίρου και το παγκόσμιο αποτύπωμα του αθλήματος στην προώθηση της βιωσιμότητας, της ισότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δράσης για το κλίμα, προωθώντας δράσεις και πρακτικές που υποστηρίζουν την επίτευξη του Βιώσιμου Αναπτυξιακούς Στόχους (SDGs).


Το Football for the Goals προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων συνομοσπονδιών, ομοσπονδιών, ομοσπονδιών μελών, πρωταθλημάτων, συλλόγων, παικτών, ενώσεων παικτών, αθλητικών μέσων ενημέρωσης και οργανωμένων ομάδων φιλάθλων να γίνουν φορείς αλλαγής δεσμευόμενοι στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης , αναπτύσσοντας βιώσιμες πρακτικές και ενεργώντας ως πρωταθλητές των ΣΒΑ. Τα μέλη αναγνωρίζουν την ευθύνη της ποδοσφαιρικής κοινότητας να αναλάβει δράση για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή, την ισότητα και την ισότητα για τους ανθρώπους παντού.

Σχετικά με τους ΣΒΑ


Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης υιοθετήθηκαν από παγκόσμιους ηγέτες στην ιστορική Σύνοδο Κορυφής για την Αειφόρο Ανάπτυξη τον Σεπτέμβριο του 2015. Περιλαμβάνοντας τα πάντα, από την υγεία μέχρι την ισότητα των φύλων και την εκπαίδευση, οι Στόχοι κινητοποιούν προσπάθειες σε όλο τον κόσμο για τον τερματισμό όλων των μορφών φτώχειας, την καταπολέμηση των ανισοτήτων και την αντιμετώπιση του κλίματος αλλάξουν έως το 2030, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω. https://www.un.org/sustainabledevelopment


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου