Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Διημερίδα για την πρόληψη & καταπολέμηση της έμφυλης βίας






https://www.unwomen.org/en/news-stories/in-focus/2022/11/in-focus-16-days-of-activism-against-gender-based-violence

MGS Panserraikos Teqball Academy

Σάββατο 26/11/2022
Διημερίδα για την πρόληψη & καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο δήμο Εμμανουήλ Παππ
ΩΡΑ : 12:00 – 15:00
ΓΗΠΕΔΟ “ Η ΔΟΞΑ” Νέου Σκοπού
Σπάμε τα έμφυλα στερεότυπα στον αγωνιστικό χώρο. Ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες υπό την καθοδήγηση των προπονητών Νίκου Καραμπετάκη, Γιάννη Κεσόγλου και Κατερίνας Φαλίδα, με τις ομάδες του «ΑΠΟΛΛΩΝ» Παραλιμνίου, Πανσεραικου και της ομάδας «MGS Panserraikos Teqball Academy», μαζί με τα κορίτσια και τα αγόρια των ακαδημιών της «ΔΟΞΑΣ» Νέου Σκοπού, του «ΠΑΝΣΟΥΛΙΑΚΟΥ» του Νέου Σουλίου, <<ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗΣ>> Σερρών, αγωνίζονται, εκπαιδεύονται και μαθαίνουν την σπουδαιότητα της Ισότητας των φύλων.

Όχι στην έμφυλη βία!!!
Στιγμιότυπο από την εικαστική εγκατάσταση με θέμα την κακοποίηση γυναικών της Ioanna Paraskeva . Για περισσότερες λεπτομέρειες του έργου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα που δημιούργησε η καλλιτέχνης με αφορμή το έργο της. https://www.iamnotadollproject.com/the-sculptures.html
Εκτός από την εικαστική εγκατάσταση, ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά με την στήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) και του Girl Power Academy Greece διοργάνωσαν μια γιορτή ποδοσφαίρου για την αφύπνιση του κοινού σε θέματα έμφυλης ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ονομασία Strong Me.
Βάζοντας «γκολ» στον σεξισμό και βγάζοντας «οφσάιντ» τον ρατσισμό που επικρατεί στον πλέον ανδροκρατούμενο αθλητικό χώρο, το Strong Me αποδεικνύει – για δεύτερη φορά – στην πράξη τι σημαίνει να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου