Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Στους φίλους του Μ .Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ

 



Το Football for the Goals είναι μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών που παρέχει μια πλατφόρμα για την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα να συνεργαστεί και να υποστηρίξει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την ισχυρή και σημαντική εμβέλεια του ποδοσφαίρου και να εργαστούμε μαζί για να γίνουμε φορείς αλλαγής ευθυγραμμίζοντας τα μηνύματα, τις στρατηγικές και τις λειτουργίες με τις φιλοδοξίες των ΣΒΑ.

Αυτή η πρωτοβουλία θα εμπνεύσει και θα καθοδηγήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου – από συνομοσπονδίες, εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα και συλλόγους, μέχρι ενώσεις παικτών, οργανωμένες ομάδες φιλάθλων, καθώς και μέσα ενημέρωσης και εμπορικούς εταίρους – να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες προσεγγίσεις βιωσιμότητας και να εφαρμόσει στρατηγικές SDG που οδηγήσουν σε αλλαγή συμπεριφοράς.

Τα μέλη μπορεί όχι μόνο να φιλοδοξούν να αναπτύξουν βιώσιμες πρακτικές, αλλά μπορούν επίσης να ενεργήσουν ως πρωταθλητές των ΣΒΑ κατά τη διάρκεια της Δεκαετίας Δράσης (2020-2030). Τα μέλη θα χρησιμοποιήσουν την ορατότητά τους και τη δύναμη προβολής τους μέσω τουρνουά, παικτών, προβολής εταιρικών σημάτων, μέσων ενημέρωσης και κοινοτήτων θαυμαστών για να αυξήσουν το προφίλ των SDGs μέσω της ενίσχυσης και της υπεράσπισης. Θα εμπνεύσουν τη δράση δείχνοντας πώς αυτές οι βιώσιμες πρακτικές μπορούν να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό μοντέλο, συμπεριλαμβανομένου του αθλητισμού.

Διαβάστε το πλήρες δελτίο τύπου  για να μάθετε περισσότερα για το Football for the Goals . Για μια πλήρη λίστα μελών επισκεφθείτε τη σελίδα Μελών μας .

Τα μέλη του Football for the Goals δεσμεύονται να:

Τα μέλη του Football for the Goals δεσμεύονται για τις ακόλουθες αρχές στις επιχειρηματικές τους πρακτικές και στην υπεράσπιση τους με τους ενδιαφερόμενους φορείς, καθώς και με τα μέσα ενημέρωσης και τους εμπορικούς εταίρους και χορηγούς:

  1. Πολιτικές και πρακτικές αειφορίας
  2. Εφαρμογή και υπεράσπιση των ΣΒΑ
  3. Μια προσέγγιση βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης ζητημάτων διακρίσεων και της αποφυγής πρακτικών που εισάγουν διακρίσεις
  4. Ισότητα και ισότητα, συμπεριλαμβανομένου του φύλου
  5. Δράση για το κλίμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου