Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Αυτό το μήνα επισημαίνουμε τον στόχο 10

 #antonioguterres #FootballForTheGoals #un #GlobalGoals

#PanserraikosMGS

Global Goals for Sustainable Development 

Οι ανισότητες με βάση το εισόδημα, το φύλο, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ηλικία, τη φυλή, την τάξη, την εθνικότητα, τη θρησκεία και τις ευκαιρίες συνεχίζουν να επιμένουν σε όλο τον κόσμο και να επηρεάζουν διάφορες πτυχές της ζωής.

Η μείωση της ανισότητας απαιτεί μετασχηματιστική αλλαγή!

Δεν μπορούμε να επιτύχουμε #GlobalGoals εάν οι άνθρωποι αποκλείονται από την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.

ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου — την ημέρα που η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε, το 1948, την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (UDHR) .

 Η UDHR είναι ένα έγγραφο ορόσημο, το οποίο διακηρύσσει τα αναφαίρετα δικαιώματα που δικαιούται ο καθένας ως άνθρωπος - ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία, φύλο, γλώσσα, πολιτική ή άλλη άποψη, εθνική ή κοινωνική καταγωγή, ιδιοκτησία, γέννηση ή άλλη κατάσταση . Διαθέσιμο σε περισσότερες από 500 γλώσσες, είναι το πιο μεταφρασμένο έγγραφο στον κόσμο.

ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 2022

Θέμα 2022: Αξιοπρέπεια, Ελευθερία και Δικαιοσύνη για Όλους
Η φετινή Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εστιάζει στην αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη για όλους και καλεί όλους σε #StandUp4HumanRights.
Ιστότοπος
Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2022 Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2022 Υλικά Ημέρα
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2022 Βασικά Μηνύματα
Καμπάνια
UDHR 75 UDHR 75 Trello

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΝΤΗΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ

  • Ενισχύστε τη φωνή του ΟΗΕ, του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, της OHCRH του ΟΗΕ και άλλων αξιωματούχων/γραφείων του ΟΗΕ, αναδημοσιεύοντάς τα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σύνδεσμοι προς προσεχείς αναρτήσεις)
  • Βοηθήστε να διαδοθεί η είδηση. Χρησιμοποιήστε hashtags #StandUp4HumanRights και #HumanRightsDay και μοιραστείτε γραφικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Δείξτε την υποστήριξή σας στην καμπάνια UDHR 75 προσθέτοντας τη φωτογραφία σας στο φίλτρο της Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε άλλα φίλτρα εμπνευσμένα από την UDHR. Προσθέστε τη φωτογραφία σας εδώ .

Αυτό το μήνα επισημαίνουμε τον στόχο 10

Inequalities based on income, sex, disability, sexual orientation, age, race, class, ethnicity, religion, and opportunity continue to persist across the world and cut across various aspects of life.

Reducing inequality requires transformative change!
We cannot achieve #GlobalGoals if people are excluded from the chance for a better life.
This month we highlight Goal 10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου