Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Το UNDP διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διεθνή ανάπτυξη ως διαμεσολαβητής γνώσης,

#undp/#antonioguterres #FootballForTheGoals #un #GlobalGoals #FromTheFrontlineundp

Δείτε περισσότερα





Το UNDP διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διεθνή ανάπτυξη ως διαμεσολαβητής γνώσης, οικοδόμος ικανοτήτων, καινοτόμος και διευκολυντής των ανταλλαγών στον παγκόσμιο διάλογο για την ανάπτυξη.

Εντοπίζουμε, διαδίδουμε και εφαρμόζουμε διδάγματα από προηγούμενα έργα, ενισχύουμε την ανταλλαγή γνώσεων και τη δικτύωση, καθώς και ενισχύουμε το άνοιγμα και τη συμμετοχή του κοινού.

Το όραμα του Δικτύου Παγκόσμιας Πολιτικής του UNDP είναι να συνδέσει άμεσα τις χώρες με τη γνώση, τους πόρους και τα δίκτυα για την επίτευξη αναπτυξιακών καινοτομιών.

Ανταποκρινόμενοι με ολοκληρωμένο και συνεκτικό τρόπο, είμαστε αποφασισμένοι να τερματίσουμε τη φτώχεια και την πείνα, να προστατεύσουμε τον πλανήτη από την υποβάθμιση, να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν ευημερούσα ζωή, με ανάπτυξη που πραγματοποιείται σε αρμονία με τη φύση και να προωθήσουμε ειρηνικές και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες. Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε τα μέσα για την εφαρμογή της Ατζέντας 2030 μέσω μιας αναζωογονημένης Παγκόσμιας Συνεργασίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, βασισμένη σε πνεύμα ενισχυμένης παγκόσμιας αλληλεγγύης.

Το επόμενο έτος σηματοδοτεί το μισό του δρόμου για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Εγκρίθηκε από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ το 2015, η Ατζέντα 2030 έθεσε ως στόχο το 2030 την επίτευξη των 17 στόχων για να μεταμορφώσει τον κόσμο μας.

Ενώ η πανδημία του COVID-19 και άλλες παγκόσμιες κρίσεις μας έχουν κάνει πίσω, το 2023 προσφέρει μια ευκαιρία για επιτάχυνση της δράσης για την επίτευξη προόδου για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας.

Ακολουθούν ορισμένες βασικές στιγμές για τη βιώσιμη ανάπτυξη το 2023.

https://feature.undp.org/2023-halfway-there/?utm_source=web&utm_medium=homepage&utm_campaign=halfwaythere

https://www.undp.org/ #FromTheFrontlines που κάνουν τη διαφορά: go.undp.org/EZrr

https://www.undp.org/bahrain/news/youth-leadership-programme-8-launch-youth-transforming-our-future


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου